maanantai 20. syyskuuta 2010

KOULU ALKOI SUJUVASTI

Koulua on käyty yli neljä viikkoa. Remontin keskellä kaikki tuntuu sujuvan rauhallisesti – niin rauhallisesti kuin se koulussa on mahdollista. Pienet oppilaat opiskelevat pääasiassa Untamon rakennuksessa. Isommat oppilaat vaihtavat opiskelupaikkaa Väinölän ja Hykkylän välillä joskus muutamankin kerran päivässä: kunto nousee kohisten, kun hyötyliikuntaa tulee kesken päivän.

Hykkylän remontti etenee suunnilleen aikataulussa. Urakoitsija on taitavasti noudattanut sovit-tua linjausta: kuormat kuljetetaan aamuisin ennen oppilaiden tuloa kouluun tai vasta oppilastyöpäivien päätyttyä. Meteliä aiheuttavat työt on tehty pääasiassa kouluajan ulkopuolella – vain harvoin on hammasporaa muistuttava melu häirinnyt opetusta koulupäivän aikana. Piha on ankea, mutta wc-tilat paremmat kuin aikoihin.

Kattotyöt on lähes tehty. Ulkopinnoite on pudotettu suuresta osasta koulurakennusta. Remontoitavat luokkatilat ovat ankean näköisiä: vain harmaata betonia. Vähitellen rakentuvat konehuoneet ja luokkatiloihin valmistuvat ilmastointilaitteet. Ikkunoiden vaihto on alkanut. Talven aikana valmistuvat kotitalousluokat, fysiikan ja biologian luokat, tekstiilityön luokka, liikuntasalit sekä henkilökuntahuoneet.

Sisustusarkkitehdit ovat käyneet ensimmäisen kerran tutustumassa koulun kalusteisiin. Osa kalusteista kunnostetaan kierrätysteeman mukaisesti: pulpettien kannet hiotaan, henkilökuntahuoneitten kalustukseen käytetään entisiä 1950-luvulta peräisin olevia kalusteita ja mm. diaprojektorit jäävät paikoilleen. Kaikki mahdollinen uudelleen käytettävä pyritään hyödyntämään.

Syyslomaa on kokonainen viikko, vastaavat lauantaityöpäivät sijoittuvat vuoden eri vaiheisiin. Jokainen lauantaityöpäivä on tärkeä työpäivä. Toivomme koulussa, että oppilaille ei haettaisi vapautusta lauantaipäivistä. Jakso 1 jatkuu syysloman jälkeen vielä viikon.

Oppilaille kirmyjäislauantai on koulupäivä, vanhemmille ja huoltajille mahdollisuus tutustua toisiinsa ja hankkia yhdessä varoja oppilaiden luokkaretkikassoihin. VY on tiedottanut luokkatoimikuntien yhteyshenkilöiden kautta järjestelyistä. Kirmyjäistapahtumia on tänä vuonna sekä Untamossa että Väinölässä.

Työpäivän pituus on luokkien 1 – 6 oppilailla 9.05 - 12.15. Luokkien 1 – 6 oppilaat opiskelevat pääasiassa luokanopettajien johdolla, mutta tunteihin saattaa mahtua yksittäinen aineenopettajan tunti.

Luokkien 7 – 8 oppilaiden työpäivä kestää 9.05 – 13.20. Jos oppilas ei pääse osallistumaan lauantaityöpäivään tai huoltaja haluaa muutoin tutustua nykyiseen kouluopiskeluun, on huoltaja tervetullut oppilaan sijasta kouluun. Odotamme runsasta huoltaja-osallisuutta.
Lisä- ja päättöluokkalaisilla on omaa ohjelmaa.

Sirpa Kopsa
rehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukuvuosi alkaa torstaina 13.8

Tervetuloa kouluun! Koulut alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan ensi viikon torstaina 13.8.2020 lähiopetuksena kaikille koulumme oppilaille. ...