keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Ensi lukuvuoden valinnaisaineista

Opetussuunnitelman valtakunnallisessa tuntijaossa on valinnaisaineita yläkoulussa 12 kurssi 90 kurssista. Käpylän peruskoulussa kaikki valinnaisuus sijottuu päättöluokille, 8. ja 9. vuosiluokalle. Yksi valinnaisainevalinta on voitu tehdä jo alakoulun puolella, kun oppilas ja hänen perheensä on päättänyt A2-kielestä: alakoulussa alkanut saksa ja espanja jatkuvat päättöluokilla valinnaisaineena. Luonto ja tiede -soveltuvuuskoeluokalla arjen ilmiöiden luonnontiedettä -kurssi on valinnaisaine päättöluokilla.


Seitsemäsluokkalaiset ovat ennen talvilomaa tehneet valintojaan ylemmille vuosiluokille. Pitkiä valinnaisaineita tulee kaksi, ja jokainen on voinut esittää itselleen ensisijaiset toiveet sekä kaksi varatoivetta. Valinnaisaineita opiskellaan luokkarajat ylittävissä ryhmissä, kahden tunnin jaksoissa ympäri lukuvuoden. Lyhyitä jaksoissa toteutuvia teemakursseja oppilaat ovat voineet valita 1 - 4, määrä riippuu oppilaiden muista ainevalinnoista.

Useimpien oppilaiden valinnnaisainetoiveet toteutuvat. Valitettavasti joidenkin oppilaiden osalta ensisijaisia valintoja ei voida järjestää. Mutta varmasti jokainen saa jonkin mieluisan valinnaisaineen. Toteutuvia valinnaisaineita ensi vuonna ovat A2-saksa (ryhmä jatkaa alakoulusta alkanutta saksaa), B2-espanja, tekstiilityö, tekninen työ (2 ryhmää), kotitalous (3 ryhmää), kuvataide ja ilmaisutaito. Toteutuva tyhyet teemakurssit tarkistuvat vielä nyt maaliskuussa.

Rehtori tarkistaa oppilaiden kanssa jokaisen oppilaan valinnais- ja teemakurssit. Tieto toteutuvista kursseista tulee oppilaan mukana kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukuvuosi alkaa torstaina 13.8

Tervetuloa kouluun! Koulut alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan ensi viikon torstaina 13.8.2020 lähiopetuksena kaikille koulumme oppilaille. ...