keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

ENSI LUKUVUODEN SUUNNITELMIA

Ensi vuoden opetusjärjestelyjen suunnittelu on pitkällä. Työaikojen osalta lautakunta antoi rajat viime syksynä. Koulu on tehnyt suunnitelman, mitä lauantaityöpäiviä tekisimme ja miten vastaavat vapaat käytetään. Lautakunta on määrittänyt koulun aloituspäiväksi tiistain 16. elokuuta. Syyslomaa vietetään Helsingin kouluissa 13. -14.10.2011. Koulukohtaisesti järjestämme kaksi perinteistä lauantaityöpäivää: kirmyjäiset syksyllä ja avoimet ovet heti kevätlukukauden alussa.

Ensi lukuvuonna on kuitenkin kolme välipäivää, joiden pitäminen vapaana mahdollistaa kodeille esim. lomien järjestämisen näiden päivien yhteyteen: itsenäisyyspäivän aatto ja vappuaatto sattuvat maanantaille ja sitten on toukokuussa helatorstain jälkeinen perjantai. Tämä tarkoittaisi yhtä lisälauantaita, joksi on esitetty joululomaa edeltävää lauantaita. Tällöin mahdollisimman monen lapsen kotiväki pääsisi katsomaan luokkien 1 - 6 päättäjäisjuhlaa.

Ensi vuoden opettaja-asiat ovat myös keskeisiä. Käpylän peruskoulussa lähes kaikissa viroissa on vakinainen viranhaltija. Muutosta koulun toiminnan alkuvuosina on ollut, mutta opettajan virkoja on täytetty vuosittain ammattitaitoisilla ja opetuksesta kiinnostuneilla opettajilla. Silti uusia opettajia tulee vuosittain, sillä osa osa opettajista on mm. opintovapailla tai perhevapailla. Sijaisuudet ovat sen pituisia kuin anottu perhe- tai opintovapaa on; sijainen otetaan tällöin koulun toiminta-ajaksi. Avoimet tehtävät laitetaan hakuun opetusviraston Rekrytointijärjestelmään, ja sijaiset saattavat varmistua vasta kesällä.
Koulussa tehtään kuitenkin paras mahdollinen sen eteen, että jokaisella luokalla on koulutettu opettaja.

Käpylän peruskoulussa jatkavat tämän huhtikuisen tiedon mukaan lähes kaikki aineenopettajat. Vaihdos tulee historian ja yhteiskuntaopin opettajan osalta; virkaan valittiin Esa Saarelainen Hiidenkiven peruskoulusta.

Tulevana lukuvuonna luokanopettajista perhe-, työ- tai opintovapaalla ovat Sini Ahonala, Sanna Lindahl, Virve Vakiala ja Kaisa Viitasaari. Johtokunta vakinaisti keväällä luokanopettajat Paula Ismailin ja Mari Peterin. Opettajien virat ovat kuntakohtaisia ja sijoittuina nyt Käpylän peruskouluuun. Viransijainen saattaa vaihtua sijaisen lähtiessä toiselle paikkakunnalle, pidempään sijaisuuteen, vakinaiseen tehtävään toiseen kouluun tms.

Koulussa teemme parhaamme, että jokaisella luokalla ja siten oppilaalla on hyvä, työhönsä sitoutunut opettaja. Ja tänäkin keväänä valmistelemme ensi vuoden siten, että tämä voisi toteutua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukuvuosi alkaa torstaina 13.8

Tervetuloa kouluun! Koulut alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan ensi viikon torstaina 13.8.2020 lähiopetuksena kaikille koulumme oppilaille. ...