tiistai 27. syyskuuta 2011

Vanhempainyhdistyksen vuosikirje 1

Hei kaikki vanhemmat ja tervetuloa uuteen lukuvuoteen!

 Tässä kirjeessä vuosikokouskuulumisia sekä lisätietoja lähestyvistä Kirmyjäisistä.

Vuosikokouksessa 6.9. valittiin uusi hallitus lukuvuodelle 2011-2012: Aino Halonen (pj), Harri Valpola (varapj), Anna Koivusalo (sihteeri), Katariina Piskonen (taloudenhoitaja), Nina Kouki, Eva Hasan, Tiina
Lakotieva, Jukka Mäkelä,  Elina Nyman, Tuija Tikkanen ja Pekka Virta.

Syksyn kokoukset pidetään aina klo 18.30 ja ovat kaikille avoimia. TERVETULOA!  Seuraava kokous on ma 26.9. Käpylän klubilla (Väinölänkatu 2), seuraavien kokousten paikka täsmentyy pian. Päivät ovat: ti 18.10. / ke 16.11. ja to 15.12. Kokouksen kesto on yksi tunti - erinomainen toimintamalli aikaisemmilta vuosilta! Sitten asiaan:

KIRMYJÄISET PÄHKINÄNKUORESSA :

KIRMYJÄISET - Syksyn suurherkku!!

Käpylän parhaat myyjäiset peruskoulun vanhemmille, oppilaille ja henkilökunnalle lauantaina 1.10. klo 9-13.

Tervetuloa viihtymään yhdessä!  Myyntipöytiä löytyy sekä Untamon että Väinölän rakennuksista. Pihalla  mm. makkaranmyyntiä ja urheilutarvikkeita!

AIKATAULU LAUNATAINA 1.10.2011:
Untamossa:
Kahvila Kansankynttilä juhlasalissa 2.krs avautuu klo 9
Oppilaiden esityksiä  (tarkka aikataulu Untamon ovessa)
Arpajaisten palkinnot arvotaan juhlasalissa klo 11.45
plus päivää tahdittamassa myös upea latinobändi Los Puerkos Lokos!!!
Väinölässä:
Mahtavia myyntipöytiä ja mm. kynsistudio!

- Luokat ovat tervetulleita järjestelemään myyntipaikkojaan perjantaina klo 18-20 ja lauantaina klo 8 alkaen.MITÄ, MISSÄ, MILLOIN?
Perinteikästä Kirmyjäiset -tapahtumaa vietetään lauantaina 1.10.2011 klo 9-13. Tapahtumapaikkana ovat Untamon ja Väinölän rakennukset. Osoitteet ovat Untamontie 2 ja Väinölänkatu 7 ja talot sijaitsevat vierekkäin. Untamo on kellertävä talo, Väinölä korkea, kapea harmaa. Remontin alla olevaa Hykkylää ei tänä vuonna käytetä Kirmyjäisissä.

Kirmyjäiset on vanhempien järjestämä myyjäistapahtuma. Jokainen luokka saa yhden myyntipöydän / myyntipisteen. Myyjäisten asiakkaina ovat koulun vanhemmat ja oppilaiden muut sukulaiset. Oppilaille päivä on koulupäivä.

Myyjäisten sisällön suunnittelevat luokan lapset ja vanhemmat yhdessä. Vanhemmista muodostuu luokkatoimikunta, jonka tiedottamisen hoitaa vanhempien keskuudesta valittu yhteyshenkilö. Vanhemmat voivat kokoontua yhteen suunnittelemaan milloin haluavat; luokan opettajan avulla voi sopia käytettäväksi esim. luokkatilaa jonain iltana. Yhdessä ideoidaan Kirmyjäisissä myytävät tuotteet: aikaisempina
vuosina on lasten kanssa tehtailtu joulukoristeita, kukkaruukkuja ja kangaskasseja. Henkiset hyödykkeeet kuten hieronta, pyöränhuolto, näytelmät tai tukanleikkuu ovat myös olleet erittäin tervetulleita.

Kierrätettävää kirpputoritavaraa tuokaa maltillisesti – suosikaa harvinaisempaa myytävää kuten lasten juhlakenkiä ja urheilutarvikkeita, ei niinkään perusvaatteita, sillä niiden menekki on ollut heikkoa ja kullakin luokalla on käytössä vain yksi myyntipöytä. Ylijääneet myymiset on itse toimitettava pois koulun
tiloista tapahtuman jälkeen.

HUOM! Vanhempainyhdistyksellä on yksinoikeus myydä Kansankynttilä-kahvilassaan kahvia ja kaikkea paikalla syötäviä leipomuksia, keittoa ja sen sellaista varainkeruumme mahdollistamiseksi, mutta muuten taivas on kattona ideoille. Luokat voivat halutessaan myydä pakattua syötävää kuten kuivakakkuja ja
pussitettuja leipomuksia. Ulkona sijaitsevia makkarangrillauspaikkoja ulkona on viime vuonna ollut kaksi, tänä vuonna yksi paikoista on ehditty varata.

Kysymyksiä ja vastauksia:

1. KETKÄ KIRMYJÄISIIN OSALLISTUVAT?
- Kirmyjäispäivään osallistuvat Käpylän peruskoulun oppilaat, opettajat, vanhemmat, sukulaiset ja koulun henkilökunta. Päivä on lauantaista huolimatta oppilaille koulupäivä, jolla paikataan ylimääräisiä vapaapäiviä.
- Myös Kumpulan oppilaat tulevat koulupäiväksi Käpylään.
- Kirmyjäiset toivottaa erityisesti tervetulleiksi oppilaiden sukulaiset! Markkinatunnelman lomassa voi tutustua koulun rakennuksiin ja tavata uusia ihmisiä.

2. MITÄ KIRMYJÄISISSÄ TEHDÄÄN?
- Lapset ovat päivän aikana oppitunneilla samalla kun vanhemmat, eli luokkatoimikunta, järjestävät luokan oman myyntipisteen koulun tiloissa keräten varoja luokan käyttöön.
- Päivä sisältää myyjäispöytien lisäksi Vanhempainyhdistyksen järjestämät Arpajaiset, Onnenpyörän ja Kahvila Kansankynttilän moninaisine herkkuineen sekä oppilaiden omia esityksiä ynnä kaikenkarvaista hullutusta pitkin koulua.
- Yläasteen (7-8) oppilaiden vanhemmilla on ainutlaatuinen tilaisuus saada tuntumaa koulun opetukseen vaihtamalla paikkaa lapsensa kanssa. Oppilas menee työskentelemään myyntipisteelle sillä aikaa kun vanhempi osallistuu oppitunnille. Tätä mahdollisuutta koskevat luokat saavat vielä erikseen tietoa aiheesta omalta opettajalta.
- Päivän aikana saatamme saada joiltain luokilta ylimääräistä ohjelmaa, kuten lauluesityksiä. Joka tapauksessa Untamon juhlasalissa soittaa nasta bändi klo 12 huipentamaan tapahtuman päättymistä!

3. MITEN SAAMME MYYNTIPISTEEN?
- Luokkatoimikunnan on varattava itselleen pöytä myyntiä varten oman luokan opettajan kautta. Luokkien 1-4 sekä Eha ja nivelluokan pöydät sijoitetaan Untamoon, luokkien 5-10 Väinölään. Vanhempainyhdistys
arpoo myyntipöydän täsmälliset paikat Kirmyjäisiä edeltävänä viikolla.
- Pöytien kantamista ja koristelua sekä myyntipisteen järjestelyä voi tehdä sekä perjantaina 30.9. klo 18-20 että lauantaiaamuna ennen tapahtumaa klo 8-9. Perjantai-iltana myyntipisteelle tuodut tavarat voi jättää paikalle yön yli (sisällä olevat pöydät).

- TÄRKEÄÄ: Myyntipöytä haetaan itse ja palautetaan samalle paikalle kirmyjäisten jälkeen. Pöydän tarkka paikka on merkitty lattiaan. Kooste pöytien sijainneista löytyy myös kummankin rakennuksen ovesta.
Paikan päällä neuvotaan pöydän nouto- ja palautuspaikka, joka on koulurakennuksen sisällä.

- Jos luokan ideoima myynti / palvelu vaatii erityistä tilaa tai sisältää erikoisjärjestelyjä, kannattaa asiasta keskustella luokan opettajan kanssa mahdollisimman pian. Arvottavat myyntipöytien paikat ovat kaikille saman kokoisia, joten erikoisjärjestelyjen kohdalla tarvitaan luokkatoimikunnan omatoimisuutta. Jos haluatte esim. sähköä, kertokaa siitä etukäteen. Pankaa ideariihet roihuamaan!

4. MITEN TIEDOTETAAN?
- Tapahtumasta tiedotetaan koteihin koulun ja luokkatoimikuntien kautta sekä koulun alueella mm. päiväkoteihin.
- Jos haluatte kertoa tarjoamistanne palveluista / mainostaa myyntiartikkelia sähköpostitse, toimittakaa lyhyt kirjallinen kuvaus (ei kuvatiedostoja) sähköpostitse ma 19.9. mennessä osoitteeseen kapylan.vy@gmail.com. Koostamme pienen mainostiedotteen sähköpostitse lähteväksi. Kertokaa kuvauksessa mikä luokka tekee, missä rakennuksessa, mihin kellonaikaan ja mikä on hinta.
- Kaikenlaista omaa mainontaa voi toteuttaa myös Kirmyjäispäivänä koulun alueella!

5. MITEN VOIN MUUTEN OLLA AVUKSI?
- LEIPOMALLA! Vanhempainyhdistys ottaa riemumielin vastaan kahvilassa myytäviä herkkuja. Etukäteen voit leivonta-aikeistasi kertoa kapylan.vy@gmail.com
Vanhempainyhdistyksen kahvila ja sen iloiset myyjät ilahtuvat entisestään myyntiavusta, vaikkapa tunniksikin. Ilmoittaudu etukäteen, sähköpostiosoite yllä. KIITOS JO ETUKÄTEEN!! Vanhempainyhdistys saa
suurimman osan vuoden varoista kirmyjäisten tuotoista, ja näitä varoja käytämme oppilaiden ja koulun iloksi koko loppuvuoden ajan.
- Voit olla tukena myös sponsoroimalla arpajaisiamme. Tähän sopii hyvin esim. lahjakortit. Arpajaisvoitoissa voit olla suoraan yhteydessä Eva Hasaniin, puh. 050 341 5779.

6. LOPUKSI?
- Jokainen luokkatoimikunta siivoaa kaikki jälkensä, mukaan lukien myymättä jääneet tavarat, ja vie pöydän sekä mahdolliset muut lainatut tavarat takaisin noutopaikkoihinsa.
- Valittu henkilö ottaa kassan haltuunsa ja siirtää tuotot luokan yhteiselle tilille tai muuhun yhdessä sovittuun paikkaan, kuten purkissa kirjahyllyyn.


Vanhempainyhdistys toivottaa hauskoja suunnitteluhetkiä ja kivoja tapaamisia! Nähdään Kirmyjäisissä, kahvitellaan ja tutustutaan, rupatellaan ja iloitaan yhdessäolosta!

Lämpimin terveisin,
Aino Halonen, puheenjohtaja
kapylan.vy@gmail.com

PS. Facebookissakin ollaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti