torstai 17. helmikuuta 2011

7-8 G kiipeilemässä

Seinäkiipeilyä: Wikipedia

Hienhajua, magnesiumjauhon pölinää, kiipeilijöiden ähinää. Kaikkea tuota ja paljon muuta on seinäkiipeily parhaimmillaan tai pahimmillaan, miten sen nyt haluaa ajatella. 


Tämä toimii 2011


Koulustamme osallistui tänä vuonna 7 luokkaa Tämä toimii kilpailuun. Joukossa oli toinen toistaan hienompia laivoja, autoja, raketteja, linkoja, hämähäkkejä, pelejä...
Töiden joukosta valittiin jatkokilpailuun kaksi liikkuvaa leulua:
Minimiinat ryhmän ilmalaiva 4A-luokalta ja Auto 3A-luokalta. Ks.video ja diashow

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Hykkylän remontista

Käpylän peruskoulun Hykkylän rakennus on ollut remontissa heinäkuusta 2010. Ensin nousivat telineet, sitten tulivat huput. Puolet pihasta on työmaa-alueena - tukevana aitana toimivat lisä-WC:t ja toimistoparakit.

maanantai 14. helmikuuta 2011

VY kokoustaa tiistaina

VY:n kevään kokousajat ovat ti 15.2. / ke 16.3. / to 7.4. / ti 3.5. / aina klo 18.30 Untamon opettajainhuoneessa, 2 krs. Iltamat ovat pe 18.3. Illan esiintyjänä on Cone Village Band

Ystävänpäivä




Wikipedia:
Postikortti 1910 luvulta
 
Koulussamme vietettiin ystävänpäivää. Isommat oppilaat leikkasivat sydämen muotoiset laput, joihin sitten kerättiin haleja. Väinölässä neloset pitivät ystävänpäiväradiota ja Untamossa oli ystävänpäivälaulajaiset. Edeltävällä viikolla oppilaat tekivät kortteja, joita sitten iloiset posteljoonit jakoivat.
Hyvää ystävänpäivää kaikille !

maanantai 7. helmikuuta 2011

torstai 3. helmikuuta 2011

Saksalaisia vieraita

Lauri Aaltonen:
Saksa-projekti oli Käpylän Peruskoulussa toimiva niin sanottu vaihto projekti. Tarkoituksena tosin ei ole vain oppilaiden vaihto, vaan myös projekti työskentely yhdessä. Projektimme on siis tehdä lyhyt elokuva, kuvattaen sekä Suomessa että Saksassa. Saksasta tuli parisenkymmentä oppilasta ja suuntasimme ensimmäisinä päivinä suoraan leirikeskus Meriharjuun. Ensimmäiset päivät sujuivat tutustumisessa, ja muutaman siellä vietetyn päivän jälkeen alkoi lyhyt elokuva syntymään tiuhaa tahtia ammattilaisvarusteilla.

Kesällä leirille

Vaikka elämmekin sydäntalvea, monella on jo mielessä kesä ja kaverit. Juuri nyt alkaa haku kaupungin kesäleireille. Leirejä on tarjolla monenlaisia ja seuraavista on jo tullutkin tietoa kouluille. Tämän kirjoittaneella Ville Teittisellä on laaja kokemus ja omakohtaisia hyviä kokemuksia allamainituista kesäleireistä vanhemman, työntekijän tai opettajan näkökulmasta.


Helsingin koululaisten kesävirkistysyhdistyksen Hekolon päivä- ja yöleirit