perjantai 29. huhtikuuta 2011

Tet-jaksot takana

Työelämään tutustuminen on tärkeä osa peruskouluopetusta. Monelle oppilaalle TET-jakso on ensimmäinen kurkistus työelämään. Työpaikan hakuun kannattaa panostaa hyvissä ajoin ennen jakson alkua. Alla muutaman tettiläisemme kuvauksia  Eat & Joy Maatilatorilta, Niittyvillan päiväkodista ja kirjasto 10:stä.




torstai 21. huhtikuuta 2011

Hyvää pääsiäistä

Tervehdys kasviosastolta vielä ennen lomaa!


8.-luokkalaisten ja muiden koululaisten istuttamat kasvinsiemenet ovat versoneet kovasti purkeissaan eri puolilla koulua aurinkoisilla ikkunalaudoilla.



Suurin osa versoista on jo päästy koulimaan ja uudet tomaatit, chilit, persiljat, purjot, kosmoskukat ym. kasvit jatkavat nyt kasvua omissa purnukoissaan.


Lopulta kasvit istutetaan koulun kasvitarhalle...


Mutta nyt: HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

ENSI LUKUVUODEN SUUNNITELMIA

Ensi vuoden opetusjärjestelyjen suunnittelu on pitkällä. Työaikojen osalta lautakunta antoi rajat viime syksynä. Koulu on tehnyt suunnitelman, mitä lauantaityöpäiviä tekisimme ja miten vastaavat vapaat käytetään. Lautakunta on määrittänyt koulun aloituspäiväksi tiistain 16. elokuuta. Syyslomaa vietetään Helsingin kouluissa 13. -14.10.2011. Koulukohtaisesti järjestämme kaksi perinteistä lauantaityöpäivää: kirmyjäiset syksyllä ja avoimet ovet heti kevätlukukauden alussa.

Kaisaniemessä oppii maantietoa



Luonto ja tiede -luokka 7D vieraili lauantaina Yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Opiskelimme maapallon ilmasto- ja kasvillisuusvyöhykkeitä. Tutustuimme myös maailman tärkeimpiin ravintokasveihin kasvihuoneissa.

Kuvassa riisi.

torstai 14. huhtikuuta 2011

HYKKYLÄN REMONTISTA ODOTETAAN TARJOUSTA

Mäkelänkatu 93 rakennuksen remontti antaa odotuttaa itseään. Urakasta on pyydetty tarjouksia ja asian käsittely etenee koko ajan. Uskomme, että remontti käynnistyy uudelleen ennen kesää. Tällöin vaihtoaika olisi jouluna, remontti noin puoli vuotta myöhässä.

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Retkeilykerhon retki Stora Svartön saarelle 11.–13.3.2011

Yhdeksän uhmakasta retkeilijää opettajineen retkeili arktisissa olosuhteissa Stora Svartön saarella Porkkalassa maaliskuun puolessa välissä. Perjantaina kävelimme jään yli saareen, yövyimme teltoissa kaksi yötä.

Jään paksuus oli 40 cm, joten varsinaista vaaraa ei ollut, jännitystä kylläkin. Ohjelmassa eräilyn ja kokkailun lisäksi oli muun muassa purjepulkkailua ja jäällä kävelyä. Kun vierailimme lähistöllä olevan saaren lintutornissa, yllämme liiteli merikotkapariskunta kevätpuuhissa.  

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Liikuntaseikkailu 2011

Koulustamme osallistuu liikuntaseikkailuun 13 luokkaa ja yli kaksisataa innokasta alakoululaista. Tapahtuman idea on liikkua seuraavien kolmen viikon aikana mahdollisimman paljon ja samalla tutustua siihen alueeseen, mikä kulloinkin on maantiedossa menossa.
Luokan kirjautuminen

VIISAASTI VERKOSSA 12.4. klo 18.30

Mitä koululaiset tekevät netissä? Mistä meidän vanhempien kannattaa
huolestua, mistä ilahtua? Nuoret käyttävät nettiä entistä enemmän ja
hyvinkin sujuvasti. PYSYTÄÄN KÄRRYILLÄ!

Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää Viisasti verkossa
-koulutuksen kaikille koulumme oppilaille ensi viikon alussa. Sarjaan
kuuluu myös vanhempainilta, jossa käydään läpi verkkomedian hyötyjä ja
haittoja, lasten ja nuorten sosiaalista elämää verkossa sekä
kouluttaja Lena Salmen oppilaiden kanssa käymiä keskusteluja netin
käytöstä.

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Tulilintu koululla

Koulussamme esiintyi englantilainen parivaljakko Jill ja Bill. He kiertelevät ympäri maailmaa kertomassa tarinoita. Meidän koulussa he esittivät tarinan nimeltään Tulilintu, joka on vanha venäläinen tarina. Tulilinnussa Ivan-niminen prinssi lähti etsimään tulilintua pelastaakseen isänsä ja valtakuntansa. Matkalla Ivan koki monia seikkailuja. Mukaan lähtivät myös Ivanin veljet, jotka myöhemmin kavalsivat hänet, koska halusivat vain mainetta, kunniaa ja rahaa... Tarina opettaa ainakin siitä, että oppisimme elämään sen kanssa, mitä meillä on, eikä meistä tulisi ahneita, kuten Ivanin veljet, joille kuitenkin kävi lopulta huonosti ahneutensa takia. Allekirjoittaneiden mielestä juoni oli hyvä ja esitys hupaisa. Toimittajat: Jenna ja Lilli