tiistai 27. syyskuuta 2011

Kirmyjäiset

TERVETULOA PERINTEISIIN KIRMYJÄISIIN!
lauantaina 1.10.2010 klo 9-12
Käpylän peruskoulu,  Untamontie 2 ja Väinölänkatu 7

Luokkien omat myyntipöydät
Legendaarinen Kahvila Kansankynttilä ja ihanat herkut
Mahtavat Arpajaiset ja Onnenpyörä
Pihalla makkaraa ja urheilukirppis!


Lämpimästi tervetuloa! Toivottaa:
 Käpylän peruskoulun vanhempainyhdistys

Vanhempainyhdistyksen vuosikirje 1

Hei kaikki vanhemmat ja tervetuloa uuteen lukuvuoteen!

Autoton päivä



Koulussamme tempaistiin jälleen paremman maailman puolesta. Osallistuimme sankoin joukoin kansainvälisen autottoman päivän viettoon. Järjestimme kaikki yhdessä mielenosoitusmarssin, jossa neljäsataa lasta ja aikuista marssi pitkin Käpylää kestävän kehityksen puolesta turhaa yksityisautoilua vastaan. Samalla saimme mahdollisuuden harjoitella hieman kansalaistaitoja sekä muistella turvallisen liikennekäyttäytymisen merkitystä. Kun vielä sääkin suosi meitä ja rankkasade alkoi vasta kulkueemme jälkeen, niin mikäs meillä oli marssiessa hyvän asian puolesta.

perjantai 23. syyskuuta 2011

Trolololollolo

9C leirikoulussa Napapiirillä 19.-23.9.2011, valvojina Teija Sakko ja Timo Hirvonen. Matkalla kuultua: Nähääks me sit revolvereja [revontulia]. Eiks joulupukki ookaan Korvatunturilla - Se on töissä täällä. Junamatkat olivat pitkiä, mutta hauskoja. Pyöräiltiin kolmessa päivässä 110km - vain nähtävyyksien tähden. Tavattiin joulupukki ja se oli ihan hassu. Pukilla oli myös poroja. Lätkänpelaajien oli vaikea pysyä pystyssä fillarilla. [Manu ja Arttu lensi jopolla mutkassa ulos]. Saunominen oli cool ja Kemijoki kylmä. Metsässä oli hauska seikkailla. Käytiin Ounasvaaran luontopolulla tekemässä hodareita. Teimme kaikki ruoat itse ja ne olivat aivan loistavia. Suosittelemme Lappia kaikille [hyvässä seurassa]!

torstai 15. syyskuuta 2011

Mahtavaa menoa pihakisoissa





Ysiluokkalaisten perinteiset pihakisat järjestettiin keskiviikkona syksyisissä tunnelmissa. Tänä vuonna oppilaat panostivat voimaa, notkeutta, ketteryyttä ja tiimityötaitoja mittaavien lajien lisäksi myös joukkueasuihin ja kannustushuutoihin.

Väinölän pihalla ja lähiympäristössä hyppi, juoksi, viskoi, raahasi, joogasi ja pyöri ilahduttava kattaus mitä mielikuvituksellisimpiin asuihin pukeutuneita ysejä, naurun puhkoessa sateeseen hyvää tuulta. Ajoittain kovin märäksi yltynyt sää ei menoa haitannut, ja koululta poistuikin päivä päätteeksi lauma iloisen väsyneitä nuoria ja aikuisia.

Kuvista kiitos Kirsille!

Alkusyksyn kuulumisia

Koulu alkoi joutuisasti ja valmistellusti! Aika on kulunut tosi nopeasti, ja pian järjestyvät sekä Kirmyjäiset (1.10.) että syysloma (13. - 14.10.).
Ulkoilupäivä osui syysmyrskyn sydämeen, keskiviikkoon 14.9. Onneksi pahimmat sateenpuuskat kävivät yöllä, joten kaikki eivät täysin kastuneet. Nuorimmat oppilaat kisasivat Kumpulassa ja luokat 3 - 6 urheilupuistossa ja Akseli Toivosen kentällä. Koulun vanhimmat, lisäluokkalaiset olivat järjestelyissä ansiokkaasti tukena.
Seiskat tutustuivat suunnistamiseen ja sieniin Paloheinässä ja Haltialassa. Kahdeksasluokkalaisilla oli todellinen seikkailu Suomenlinnassa, jossa tuuli puhalsi ja sade ropisi - useimmat kuitenkin palasivat ulkoilupäivästä iloisina ja kokemusta rikkaampina. Todelliset suurkisat pidettiin ysiluokkalaisille Väinölän pihalla. Voittajien nimet julkaistaan lähipäivinä!
Vanhempainilloissa osa kotiväestä toivoi tiivistä ja aika tarkkaa palautetta tunneilta. Keskustelua asiasta on käyty luokan- ja aineopettajien kesken, ja tavoitteena on, että opettajat kirjaavat arvionsa mukaan tuntitilanteista Wilmaan. Palaute voi olla henkilökohtaista tai ryhmäkohtaista. Kodin ja koulun rakentava yhteistyö oppilaiden oppimisen ja kasvamisen edistämiseksi hyödyttää aina lapsia. Koulun tuki kodin kasvatustyölle on tärkeää. Yhtä tärkeää on kodin tuki koulun opetus- ja kasvatustyön onnistumiseksi. Toivon, että jatkamme sitä rakentavaa ja monipuolista yhteistyötä, jota mm. Käpylän peruskoulun vanhempainyhdistys on tehnyt. Toivomme tapaavamme aktiivisia ja toimeen tarttuvia luokkatoimikuntia ja kotiväkeä, viimeistään Kirmyjäispäivänä.
Kirmyjäiset järjestyvät lauantaina 1.10. Vastaava vapaa on maanantai 5.12.
Tapaamisiin siis runsain joukoin lähiaikoina!