perjantai 9. joulukuuta 2011

Suomi 94 vuotta

8.luokkalaiset lippuairueet ryhmäkuvassa
Itsenäisyypäivän perinteinen juhla innostutti ja ilostutti taas koko yhtenäistä peruskouluamme. Tänä vuonna juhla pidettiin evakossa Untamon salissa, mutta jo ensi vuonna juhla palaa Hykkylän remontoituun juhlasaliin, jonka aulassa on näkyvillä niiden koulumme oppilaiden ja opettajien nimet, jotka kaatuivat itsenäisyyttä puolustettaessa.

Neljäsluokkalaiset tanssivat taas upeasti vanhemmille ja sitten Finlandia-talolla pormestarin vastaanotolla. Vastaanotolta on hyvä kuvareportaasi myös kaupungin sivuilla: huomioikaa otsikkokuvan painikkeet, joilla saa lisää kuvia. http://www.hel.fi/hki/Helsinki/fi/uutiset/jo+viisitoista+vuotta+lasten+itsenaisyyspaivajuhlia

Opetussuunnitelman vaiheesta ja valinnaisuudesta

Linkeinä: Valinnaiskurssitarjotin ja Opetussuunnitelman yleisen osan luonnos

Helsingin koulut ovat parhaillaan tarkistamassa opetussuunnitelman yleistä osaa. Opetushallitus on antanut omat ohjeensa, kaupunki on linjannut toimintaa koko kaupungin tasolla viime keväänä ja koulut tekevät omat tarkistuksensa tammikuun loppuun mennessä. Vanhemmat ja oppilaat ovat osallistuneet uuden vision synnyttämiseen. Seuraavan opetussuunnitelman visio kohti vuotta 2016 on: Käpylän peruskoulu löytöretkellä - oppia, kasvua, yhteistyötä. Sisällöt termeille oppia, kasvua, yhteistyötä on kirjattu tarkennukset. Oppilaiden kotiväeltä pyydetään palautetta opetussuunnitelman sisällöstä joulun aikana netin välityksellä.

JOHTOKUNTA KYSYY LAUTAKUNNALTA

Käpylän peruskoulun johtokunta on lähettänyt opetuslautakunnalle kaksi kysymystä. Kysymykset kumpuavat vanhempien huolista koskien oppilaiden oppimispolun yhtenäisyyttä sekä koskien sivutoimipisteen riittävää aikuisten määrää.