maanantai 2. tammikuuta 2012

HYKKYLÄN RAKENNUKSEN 1. VAIHE VALMISTUMASSA

Hyvää vuoden 2012 alkua Käpysadon lukijat!
Käpylän peruskoulun rakennus Mäkelänkatu 93, nk. Hykkylän rakennus on ollut 1,5 vuotta remontissa. Kyseessä on ollut rperuskorjauksen ensimmäinen vaihe. Peruskorjauksen toiseen vaiheeseen päästään nykyisen aikataulun mukaan talviloman aikaan, viikolla 8.
Peruskorjauksessa 1955 valmistunut rakennus korjataan matalaenergiaiseksi, rakennukseen asennetaan koneellinen ilmastointi ja kaikki sisäpinnat korjataan sekä rakennuksesta tulee mahdollisimman esteetön. Hanke on ollut suuri ja vaativa.
Alkuperäisen aikataulun mukaisesti hankkeen olisi pitänyt jo valmistua. Urakoitsijan vaihtuminen kesken peruskorjauksen varmistaa suunnitellun lopputuloksen, mutta valmistuminen pitkittyi vuodella. Ensi vuonna 2013 pitäisi koko Hykkylän rakennuksen olla valmis.
Tämän ensimmäisen vaiheen aikana on peruskorjattu pystysuunnassa puoli koulua, koulun länsipää, jossa tulevat sijaitsemaan mm. biologian ja maantiedon luokat, fysiikan ja kemian laboratoriot, kotitalousluokat sekä täysin uusitut liikuntatilat. Jokaisessa kerroksessa on oma konehuone ilmastointilaitteille.
Kakkosvaiheen aikana korjataan mm. koulun oppilasravintola sekä itäpäädyn luokkatilat. Kakkosvaiheeseen siirrytään talvilomaviikon aikana. Ruokailu pyritään järjestämään mahdollisimman vähin muutoksin Väinölänkatu 7, Väinölän rakennuksen entisissä oppilasravintoloissa, joissa ykkösvaiheen aikana ovat toimineet koulun kotitalousluokat.
Kahdeksasluokkalaiset oppilaat vastasivat osana opetusviraston hankkeita opetushallituksen kouluviihtyvyyskyselyyn. Hämmästyttävää oli, että heidän vastauksissaan koulun toimiminen väliaikaistiloissa ei näkynyt oikeastaan lainkaan. Oppilaat viihtyvät koulussa paremmin kuin samanikäiset keskimäärin. Ja totta on, koulun muut rakennuksen ja niiden tilat ovat koko ajan käytössä, ja palvelevat hyvin opetuksen tarpeita. Henkilökunnan tilat Hykkylän rakennuksessa ovat olleet tosi niukat, kakkosvaiheen aikana tämä puute korjaantuu uusien tilojen myötä.
Peruskorjauksesta huolimatta opetus järjestyy opetussuunnitelman mukaisesti. Oppilaat ovat jo ensimmäisessä vaiheessa osallistuneet ja voivat nytkin osallistua omalta osaltaan muuttoon. Uskonpa, että monia meitä koulussa työskenteleviä jännittää, miltä uusi puoli tulee näyttämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti