tiistai 24. tammikuuta 2012

PILKAHDUS TULEVAA

Kiitos kaikille tiedotustilaisuuksiin aktiivisesti osallistuneille! On mukava kertoa koulun toiminnasta ja järjestelyistä, kun kuulijakuntana on asiasta innostuneita kuulijoita. Lauantaityöpäivä 14. tammikuuta tuntui sopivalta tavalta tavata kutsuvieraita: eskareita ja heidän kotiväkeään, koskelalaisia nelosia ja heidän kotiväkeään sekä kutosten ja seiskojen läheisiä. Näyttää siltä, että remontista huolimatta tai sen vuoksi, kouluumme on paljon halukkaita uusia oppilaita.

Mukavan näkökulman peruskorjattuun koulurakennuksen puolikkaaseen saa varhain aamulla tai hämärän jo saapuessa illalla. Valot palavat turvallisuuden vuoksi Hykkylän länsipäädyssä, ja näky on mukava: kerrosten värit näkyvät selvästi ja tuntuvat tutuilta, turvallisilta. Samat värit toistuvat koulun lähialueiden taloissa, Olympiakylässä ja Kisakylässä. Koulu on osa ympäristöään.

Kevät on seuraavan vuoden suunnittelun aikaa.Parhaillaan kuudesluokkalaiset tekevät yläkouluvalintatoiveitaan ja seitsemäsluokkalaiset pohtivat valinnaisaineitaan. Joku hakee luonto- ja tiedeluokalle, toinen pohtii urheiluvalmennusta. Ykköset ilmoittautuvat koulussa helmikuun 1. ensimmäinen päivä, jotkut ovat ilmoittaneet lapsensa jo Wilma-ohjelman kautta kouluun.

Kolmas koulun työjärjestysjakso alkoi juuri, siis lukuvuosi puolivälissä. Ysien osalta kiristetään tahtia ja useat heistä käyvät tutustumassa mahdolliseen seuraavan opiskelupaikkaan. Tiedossa on ainakin yksi valtakunnallinen arviointi, matematiikka viikolla 16. Koulumme oppilaat ovat saaneet keskimääräistä parempia tuloksia näissä opetushallituksen mittauksissa. Joka kerta kyseessä on kuitenkin ainutlaatuinen hetki, ja yksilön osallistuminen kokeeseen. Kotiväen kannustus ja säännöllinen koulunkäynti ovat tärkeitä opiskelun tukia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti