perjantai 9. maaliskuuta 2012

Maaliskuun terveiset

Koulua on noin neljännes lukuvuodesta jäljellä. Yseillä tosi vähän, muilla vielä vuosissa laskettava määrä. Ysit saavat odottamansa päättötodistukset Hykkylän rakennuksen juhlasalissa kesäkuun 2. päivä. Parhaillaan on käynnissä yhteishaku toisen asteen opiskelupaikkoihin, joten pitkä taival peruskoulussa lähenee loppuaan ja uusi vaihe elämässä alkaa.

Uusien oppilaiden oppilaaksiottopäätökset ovat lähtemässä viikolla 11. Ensimmäisellä luokalla aloittaa oppilaita noin 80. Seitsemännellä luokalla jatkavat lähes kaikki nykyiset kuudennet ja useita uusia oppilaita muista kouluista, yhteensä noin 90 oppilasta. Luokkatila löytyy jokaiselle alakoulun luokalle, ja aineenopetustilat riittävät vielä jouluun asti jatkuvasta peruskorjauksesta huolimatta. Ylimääräistä tilaa ei ole lainkaan, mutta hyvä sopu sijaa antaa kaikille.

Hykkylän peruskorjauksen toinen vaihe on meneillään. Talviloman aikana tapahtui opetuksen siirtyminen rakennuksen päästä toiseen. Uusitut tilat henkivät 50-lukua, ovat puhtaat, siistit, vielä vähän hengettömät. Mutta vähitellen alkaa löytyä elävyyttä ja koulun henkeä, kun oppilaat ehtivät laittaa esille omien käsiensä töitä.

Peruskorjauksen alla ovat vielä juhlasali, liikuntasali ja tekstiilityön tilat. Niiden tulisi valmistua maaliskuun loppuun mennessä. Silloin myös pihan kunnostus on jo pitkällä, joten oppilaat voivat iloita uusista välitunnin viettopaikoista. Ruokalanpääty ja itäinen rakennuksen osa ovat korjauksen alla jouluun 2012.

Kulku Hykkylän rakennukseentapahtuu maaliskuun ajan Mäkelänkadun puolelta. Oppilaita on neuvottu ja opastettu käyttämään Väinölänkadun jalkakäytävää kulkemiseen. Kun sivusiipi valmistuu, käynti on turvallisin Amerin puiston ja pihan kautta. Kalervonkatu on suurimmalta osalta suljettu, jotta työmaan isojen autojen liikenne ei kulkisi oppilaiden kulkuteillä tai risteäisi niitä.

Wilman käyttökurssi huoltajillejärjestetään kahtena aamuna 21.3. ja 28.3. klo 8.15 - 9.00. Ilmoittautua voi suoraan Ville Teittiselle, ville.teittinen@edu.hel.fi. Tavoitteena on neuvoa, miten Wilma aukeaa, mitä tietoja Wilman kautta voi löytää, miten itse voi viestiä Wilman kautta. Wilma-järjestelmä on koulujen virallinen tiedotus- ja yhteydenpitokanava koteihin. Siellä säilyvät tiedot ja viestit koko oppilaan kouluhistorian ajalta.

Tapaamisiin VY:n juhlissa!

terveisin Sirpa Kopsa
rehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti