perjantai 11. toukokuuta 2012

Opettaja-asiat ja kielivalinnat selviävät vähitellen


Käpylän peruskoulun ensi vuoden opettajatilanne alkaa vähitellen selkiytyä. Ensi lukuvuosi näyttää sikäli harvinaiselta, että tosi moni vakinainen viranhaltija hoitaa omaa virkaansa. Toistaiseksi kaksi luokanopettajaa on perhevapaalla, ja heidän osaltaan sijaistehtävät ovat auki kaupungin avoimissa työpaikoissa.

Opettajien valintaprosessi on kaupungissa yhtenäinen. Koulut voivat esittää uusia virkoja avattaviksi, kun opettaja eläköityy tai oppilasmäärä lisääntyy. Tämä tapahtuu yleensä marraskuussa. Avoimista viroista tiedotetaan kaupungin muiden koulujen henkilöstölle. Toisen koulun vakinainen viranhaltija voi hakea virkasiirtoa kaupungin sisällä toiseen kouluun. Kun virka julistetaan avoimeen hakuun, sen täyttää johtokunta. Virat ovat kuntakohtaisia, vaikka jonkin koulun johtokunta on viranhaltijan aikanaan ottanut virkaan. Koulussa ei voi olla enempää virkoja, mitä laskennallisesti koulun oppilasmäärän mukaan kouluun voi sijoittua.

Perhe- tai muiden virkavapaiden sijaisuudet sekä mahdolliset määräaikaisesti avoimet virat voidaan laittaa avoimeen hakuun yleensä toukokuun aikana.

Koulun sisäisten suomi-espanja -opetusjärjestelyjen vuoksi nykyistä luokkaa 1a ei ensi vuonna ole, vaan luokan yhdeksän oppilasta sijoittuvat nykyisiin luokkiin 1b ja 1c. Kolmosluokkien oppilasjaoista tiedotetaan koteihin mahdollisimman pian. Koskelan ala-asteelta uusiksi Käpylän peruskoulun oppilaiksi siirtyy 13 oppilasta. Nykyisestä luokasta 4b ja Koskelan ala-asteelta tulevista oppilaista muodostetaan luokka 5bc, jolla on kaksi vastuuopettajaa ja sekä osassa aineita aineenopetusta (historia, fysiikka-kemia, kuvataide).

Lukuvuoden 2012 - 2013 tilanne näyttää yleisopetuksen luokkien osalta tältä:
1a Mira Tanninen, vak. Käpylän pk opettaja
1b Paula Sippola, vak. Käpylän pk opettaja
1c Sini Ahonala, vak. Käpylän pk opettaja
1k Sanna Lindahlin sijaisuus, perhevapaa
2b Leena Tuominen, vak. Käpylän pk opettaja
2c Virpi Vakkilainen, vak. toisen koulun opettaja
2k Liisa Tiensuu-Hirvonen, vak. Käpylän pk opettaja
1-2e Mari Peteri, vak. Käpylän pk opettaja
3a Aino Lipposen sijaisuus, perhevapaa
3b vak. Käpylän pk opettaja / ensi vuoden tilanne vielä avoin
3c Niina Rahunen, vak. Käpylän pk opettaja
4a Paula Ismail, vak. Käpylän pk opettaja
4b Virve Vakiala, vak. Käpylän pk opettaja
5a Maini Hämäläinen, vak. Käpylän pk opettaja
5bc Katja Kiviniemi, m.a. Käpylän pk opettaja ja Hannele Voutilainen, vak. Käpylän pk opettaja
6a Ville Teittinen, vak. Käpylän pk opettaja
6b Juhani Rämö, vak. Käpylän pk opettaja
6c Aire Lonka, vak. Käpylän pk opettaja

Yläkoulun osalta vaihtuvuus on tosi pientä. Uutena opettajana kouluumme sijoittuu Maarit Pekkala (mafyke) lakkautettavasta Ala-Malmin peruskoulusta. Hän oli paikalla uusien seiskojen tutustumisiltapäivässä.
Kun vielä avoinna oleviin tehtäviin löytyy sopiva hakija, tiedottaa virka-apulaisrehtori siitä oppilaiden koteihin.
Neljännellä luokalla vapaaehtoisena kielenä alkaa ruotsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukuvuosi alkaa torstaina 13.8

Tervetuloa kouluun! Koulut alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan ensi viikon torstaina 13.8.2020 lähiopetuksena kaikille koulumme oppilaille. ...