perjantai 1. kesäkuuta 2012

4.B:n vuoden varrelta:

Aloitimme syksyn tutustumalla toisiimme erilaisten leikkien avulla sekä tietenkin arkisen aherruksen lomassa. Tiivis työskentely alkoi yltin projektilla eliöiden elinehdoista ja hienosti pienet tutkijanalut urakastaan selvisivätkin.

Koulun liikuntapäivänä liikuimme yhdessä kolmasluokkalaisten kanssa Akseli Toivosen kentällä. Kymppiluokkalaiset opastivat hienosti eri tehtäväpisteillä, joissa mm. heitettiin tarkkuutta ja hypittiin pussijuoksua.4. luokkalaisten syksyä väritti varmasti koko Helsingissä itsenäisyyspäivän tanssiaiset Finlandiatalolla. Intensiivinen harjoittelu alkoi marraskuussa liikuntatunneilla. Kenraaliharjoitukset pidimme vanhemmille h-hetkeä edeltävänä iltana. Kuinka komeita ja kauniita tanssijoita neljäsluokkalaisista kuoriutuikaan! Opimme niin tansseista kuin juhlaetiketistäkin. Tärkeä päivä monelle.

Syksyllä pakersimme ja ahersimme kovasti. Monen mielestä suurin onnistumisen kokemus koettiin matematiikan parissa. Kuulostaa opettajan korvaan hyvältä. Kyseessä oli siis jakokulma, joka aluksi tuntui hankalalta asialta oppia. Kun jakokulman salat avautui, ai että tuntui hyvältä!

Syyslukukauden lopussa odottelimme kovasti lumen ja joululoman tuloa. Lunta saimme kuitenkin odottaa tammikuulle saakka. Sitten saimmekin pulkkailla, luistella ja hiihtää. Ah, onnea. Koskelalaisetkin kävivät vieraanamme pulkkailemassa ja tekemässä Väinölä-sisäsuunnistuksen.

Kevät keikkuen tulevi, ja sanaluokat, geometriat sekä Pohjois-Euroopan maat päässämme pyöriskeli! Kaikkea oppimaamme ei varmasti voi auki kirjoittaa. Nyt, kun taaksepäin katsoo niin ihan huimaa. Hurjasti olemme ahertaneet. Onneksi olemme saaneet myös rentoutua. Päivä Meriharjussa oli upea! Saimme leikkiä yhdessä, paistaa makkaraa ja vaahtokarkkeja, evästellä, tutkia bunkkereita ja nauttia hienosta säästä sekä toistemme seurasta. Myös Annantalon aikamatka kiidätti meidät museobussilla menneisyyteen Helsingin pääkaupunkina olon merkkivuoden vuoksi. Meidät löytää monen japanilaisturistin valokuva-albumista, sillä niin paljon seurueemme matkanteko ajassa kiinnosti. Kukapa nyt ei ihmettelisi jos yhtäkkiä Paavi Nurmi seisoo keskellä Hakaniemen toria!

Keväällä myös monet talentit pääsivät esille Kyky-päivässä sekä oppilaskunnan Talent-päivässä. Esiintyminen on tärkeää, ja olemmekin luokassamme saaneet nauttia oppilaiden esityksistä muulloinkin. Osa oppilaista esiintyy mielelllään ja olemmepa vähän kokeilleet käsikirjoittajan sekä haastattelijan taitojamme äidinkielen tunneilla. Myös tietotekstejä sekä matkaoppaita olemme tänä vuonna kirjoittaneet. Monenmoista talenttia meillä!

Liiikuntatunneilla monen tytön suosikiksi nousi lentopallo ja pojat syttyivät erilaisista peleistä. Telinevoimistelussa näimme monenlaisia akrobaatteja ja pohdimme välillä mahtaako kaikilla olla luita vartalossaan. Ihmeellisen taipuisia ovat. Erilaiset hipat, kaikki polttaa kaikkia, poliisi ja roisto sekä kirkonrotta ovat luokkamme ikisuosikkeja! Niitä jaksetaan leikkiä liikuntatuntien lisäksi myös valinnaistunneilla. Kävimmepä muuten liikkumassa myös Mäkelänrinteen lukiolla saakka. Siellä opiskelijat ohjasivat meitä mm. sählyn saloihin.

Lukuvuoden käydessä vähiin ajatukset siirtyvät jo pikkuhiljaa kesään ja lomaan. Yltissä lopettelemme vesi elinympäristönä -jaksoa ja lähdemme koettamaan teoriatietoa käytännössä ongintaretken muodossa! Toivomme kireitä siimoja...Eiköhän me muutama lintukin samalla bongailla. Ja makkara paistella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti