perjantai 24. elokuuta 2012

Koulukasvitarhan 100 v. juhlat

Kumpulan koulukasvitarhan 100-vuotis synttäreillä oli mukavan näköinen kasvikoju joka tarjosi muun muassa Tarja Haloselle kesäkurpitsan ja muuta kivaa. Siellä toimi kaksi mukavan näköistä työntekijää. Minä en tosin ostanut mitään koska ei harmillisesti ollut rahaa mukana.
Koulukasvitarhan 100v. juhlissa oli myös kukkiin liittyvä piste, jossa sai tehdä oman kukkakimpun vaikka lahjaksi jollekulle. Pienemmille oli oma ämpäri jossa oli pieniä kukkia, eli siitä voisi tehdä pienen kimpun käteen sopivaksi. Pisteellä moni kysyi maksaisiko kimppujen tekeminen, mutta ilmaistahan se oli, ellei halunnut maksaa vapaaehtoismaksua kasvitarhan hyväksi. Minäkin menin kysymään, mutta vastaus oli: ”Ei maksa kuin vaivan”.
Koulukasvitarhalla myytiin lettuja pitkän jonon takana. Jono sai herkuttelijat kuolaamaan jo ennen, kun lettuja edes näki. Kun viimein sai letun eteensä, se katosi heti (liian nopeasti) omaan suuhun.
Kasvitarhalla oli myös mahdollisuus käydä hevosajelulla.  Ajelu  kiersi kasvitarhan isoa puolta ympäri, ja yksi kierros maksoi kaksi euroa.  Kärryt olivat selvästi vanhat ja ne natisivat mukavasti  vanhan ravihevosen kulkiessa eteenpäin.  Hevosena toimi  Mäntsälästä tullut entinen ravihevonen, joka oli jo alkukesästä  käynyt kasvitarhalla kääntämässä maata. Aina, kun hevonen oli odottamassa uusia matkalaisia kyytiinsä, sitä sai rapsutella ja paijailla sekä pari omenaakin sai antaa kiitokseksi mukavasta kyydistä.
Riippumatot rauhoittivat ja villitsivät lapsia ja aikuisia koko juhlan ajan. Vaikka tuli pieniä välikohtauksia. Riippumattoja oli vain viisi niin piti vuorotella. Riippumatoista suuriosa oli laatu Ticket to the Moon riippumattoja, jotka on tehty laskuvarjokankaasta ja kommandoköydestä.
Luontoluokat oli tehneet erinäisiä tutkimuspisteitä. Siellä oli punnitusta, purkkilammasta ja puhelinta sekä yrttihoroskooppia. Kaikki olivat kivoja pisteitä.
Kasvitarhalla kävi vuoden kuumin omenasota. 6A luokkalaiset heittelivätkin omenoita kasvitarhalla oikein olan takaa. 2012 vuoden sota oli aluillaan… Tytöt ja pojat olivat vastakkain taistelussa, omenoita lenteli ja sattuihan se kun omena osui mutta pakko oli se kestää. Pojilla oli kovat otteet omenoihin ja tähtäys oli omaa luokkaansa. Tytöt taasen yrittivät tähdätä tarkoin ja eivät he kovaakaan halunneet heittää, sillä ei olisi kovin hauskaa jos joku vietäisiin ambulanssiin. ”heko heko.” Tytöt lähtivät piirittämään poikia ja siitä syntyi kunnon sekamelska. Poikajoukkio oli päässyt lähemmäs ja mustelmat oikein paisuivat, se oli hirveää sillä tyttöjen suunnitelma muuttui. Onneksi omenavarasto oli kunnossa, loputkin omenat käytettiin ja voitto oli… Epävarma, emme tienneet kumpi voitti mutta mukavaa se oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti