sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Tutkimusretki Gardenian trooppiseen puutarhaan


Ulkona on jo satanut ensilumi. Sää on kylmä ja kolea, mutta Gardeniassa Kumpulan 1. ja 2. luokan oppilaat pääsivät hetkeksi nauttimaan tropiikin lämmöstä. Lasinen kolmio kätkee sisäänsä sademetsän, jossa oppilaat pääsevät seikkailemaan ja tutustumaan kasvien elämään.

Aarteenetsinnässä löytyi kasveille tärkeitä asioita; taskulamppu (valoa), vettä, multaa, ravinteita sekä saippuakuplia (hiilidioksidia kun kuplaa puhaltaa).
Oppilaat saivat myös istuttaa oman kasvin, juorun, jonka he saivat mukaansa kotiin.

Lopuksi vielä päästiin tutustumaan trooppisten kasvien satoon sadonkorjuuseikkailussa. Tällä kertaa sademetsään oli kätketty suklaalevy, mangopurkki, kuivattuja taateleita, kardemummaa sekä kanelia. Opastetulla kierroksella nähtiin minkä kasvien sadoista oli kyse.
Retken jälkeen eväät nautittiin luontokoulun luokassa ja kerrattiin opittua.


Oppilaiden ajatuksia sademetsäseikkailusta:
”Kävimme retkellä Gardeniassa luokan kanssa. Ulkona oli kylmää, mutta Gardenian sisällä lämmintä kuin sademetsässä. Olimme viidakossa. Siellä oli vesiputous. Siellä oli myös paljon uusia eläimiä; kilpikonnia, kaloja, apina, lepakko, käärme, lisko, suuri hämähäkki ja lintu.
Pääsimme etsimään aarretta. Aarteet olivat kasveille tärkeitä asioita; vettä, valoa, ravinteita, multaa, hiilidioksidia. Saimme myös istuttaa oman kasvin, Juorun.
Opimme paljon kasveista. Tutustuimme eri kasvien satoon. Löysimme kaakaopuun siemeniä, taateleita, mangoja, kardemummaa ja kanelia.
Parasta Gardeniassa oli aarteen etsintä, mutta kaikki muukin oli kivaa ja mielenkiintoista.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti