maanantai 17. joulukuuta 2012

HYKKYLÄN PERUSPARANNUS ON VALMISTUNUT

Hykkylän rakennuksen itäpääty on vastaanottettu marraskuun lopussa. Joulukuun aikana on tehty korjauksia, tuotu kalusteita ja paranneltu niin sisätiloja kuin piha-alueita. Koulurakennus muistuttaa ulkonäöltään entistä rakennusta. Tosiasiassa ulkokuoressa on 15 cm lisäeristettä energiataloudellisuuden lisäämiseksi. Sisälle on tehty tilamuutoksia ja jokaisessa tilassa kulkee katossa suojakuoren alla ilmanvaihtoputkisto. Vielä on säätämisen varaa ilman kierrättämisessä. Näillä alkutalven pakkasilla on kuitenkin ollut riittävän lämmin. Entisessä rakennuksessa jo pikkupakkasilla piti monen istua takki päällä ja hiljaisessa työskentelyssä hansikkaat olivat tarpeelliset - nyt tuo on taaksejäänyttä elämää.
Suurin muutos useimmille oppilaille tulee olemaan tammikuussa se, että luokkien 4 - 10 ruokailut siirtyvät Hykkylän ruokalaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin luokkien 4, 5 ja 6 oppilaat siirtyvät Väinölästä ruokailuun Hykkylän rakennukseen. Opastusta uudessa ruokalassa toimimiseen tarvitaan varmasti. Kotiväellä on mahdollisuus päästä tutustumaan uusittuun ruokalaan teematilaisuuksissa:
- eskareitten kotiväelle on kouluunilmoittautumistilaisuus tammikuun 10. päivä
- kutosten kotiväkeä kutsutaan yläkouluun siirtymisiltaan tammikuun 15. päivä
- kaikkien oppilaiden kotiväki saa maistella kouluruokaa ja kuulla kouluruoka-asiaa maaliskuun 7. päivä
Väinölän rakennuksessa jatkuu luokanopetus sekä kieltenopetus (englanti ja saksa, osin ruotsi). Uusittuihin tiloihin Hykkylään siirtyy aineenopetusta: äidinkielen ja kirjallisuuden (suomi) tunnit, pääosin ruotsin ja espanjan tunnit, kuvataide ja yläkoulun musiikki. Pihat ovat nyt lumen peitossa, mutta keväällä Hykkylän pihalla on mukava viettää välitunteja niin isojen kuin pienten oppilaitten.
Koulukuljetukset tulevat edelleen Untamontien 2 ja Kalervonkadun risteykseen. Toivottavaa on, että autolla kouluun tulevat oppilaat nousevat autosta joko em. risteyksessä tai Väinölänkadun puolella kirjaston edessä. Kalervonkadulla liikkuu jatkuvasti paljon oppilaita jalkaisin. Heille on turvallisinta, että autot eivät liiku tällä pihakadulla koulun alun tai päättymisen aikaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti