perjantai 24. helmikuuta 2012

Koulu jatkuu maanantaina 27.helmikuuta muutosten merkeissä

Hykkylän rakennuksen(Mäkelänkatu 93) sisäinen muutto on tehty. Sydämellinen kiitos kaikille muuton mahdollistaneille. Erityisesti oppilaille, jotka sinnikkäästi pakkasivat ja siirsivät - ja jatkavat samaa maanantaina. Maanantaina Hykkylän rakennuksessa pidettävät tunnit tapahtuvat jo uusissa tiloissa. Muuttoa on tehty tiukkaan tahtiin erityisesti talviloman aikaan, ja osa luokista on vielä vaiheessa. Mutta maanantaina loman jälkeen aloitetaan uusituissa puolikkaan talon tiloissa!
Suurimmat muutokset ovat ruokailun siirtyminen Hykkylästä Väinölään sekä sisäänkäynti maaliskuun ajan Mäkelänkadun puolelta. Koska liikuntasalit ja tekstiilityön luokka eivät vielä valmistuneet, käydään kouluun sisälle Mäkelänkadun puolelta. Toivon, että kodeissa käydään keskustelu lasten kanssa liikenneturvallisuudesta. On erittäin tärkeää, että siirryttäessä Väinölän ja Hykkylän rakennusten väliä, kaikki noudattavat liikennesääntöjä. Opettajat käyvät oppilaiden kanssa keskustelun siirtymisestä rakennuksesta toiseen ja Väinölänkadun puolelle tulee valvoja Mäkelänkadun risteykseen seuraamaan oppilaiden siirtymistä välitunnin aikana.
Ruokailutiloina ovat väliaikaisesti entiset Väinölän rakennuksen ruokalat. Untamon rakennuksen puoleisessa päädyssä (nk Kalervo) ruokailevat luokka-asteet 4, 6 ja 7, Osmontien päädyssä (nk Osmo) ruokailvat luokka-asteet 5, 8 ja 9. Lisäluokat käyvät opettajien kanssa Luonnontiedelukion ruokalassa.
Koko rakennuksen pitäisi valmistua vuoden 2013 alkuun mennessä. Jännitystä on ilmassa tänään perjantaina - miten mahtaa ensi viikko alkaa?

perjantai 17. helmikuuta 2012

Disko

Väinölän salissa pidettiin torstaina ystävänpäivädisko. Väkeä tulikin reippaasti yli odotusten yli 150. Musiikista vastasi Team technic. Ohjelmassa oli mm. kynsistudiota, pelinurkkaa, pinata ja limbo. Ehkä yksi oli kuitenkin ylitse muiden: Karkkitunneli, jossa pilkkopimeästä huoneesta piti kahmia minuutissa mahdollisimman paljon karkkeja taskuunsa. Tanssit sujuivat upeasti, eikä kaikkea toivottua ennätetty soittaa.  Useampikin kuudesluokkalainen mietti, josko vapunaikaan olisi uusinta. Kovimmat huudot ja veivit innoitti Frontside Ollie. Huippupartyjen jälkeen on ilo levähtää ja viettää talvilomaa.

torstai 16. helmikuuta 2012

Remonttia ja muuttoa

Remontin tuoma muutto on kiihkeimmillään Hykkylässä. Valtaisia määriä välineistöä 70:n viime vuoden ajalta siirtyy paikasta toiseen tai loppusijoituspaikkaansa. Samaan aikaan yritetään pitää opetussuunnitelma-asioista huolta. Välillä ilmassa on suorastaan savun tuoksua. Henkilökunta tekee pitkää päivää pakaten, suunnitellen ja purkaen opetustoimen lomassa. Ja samaa voi sanoa oppilaista. Lukuisat oppilaamme ovat antaneet arvokkaan panoksensa remonttiin ja muuttoon kantamalla, purkamalla, raahaamalla ja lajittelemalla. Allekirjoittanut on älyttömän ylpeä jokaisesta nuoresta, joka on antanut työpanoksensa koulunsa eteen. Hitsi, näitä voisi suositella mihin tahansa työpaikkaan koska vaan. Hiihtoloman jälkeen Hykkylässä opiskelevien koulupäivä alkaa kello 10, ellei muuttajien kanssa ole muuta sovittu. Hiihtoloman jälkeen Hykkylän ruokalan tilalle tulee kaksi ruokalaa Väinölän rakennuksessa. Remontin ensimmäinen vaihe valmistuu ja oppilaat pääsevät pikkuhiljaa uudelle puolelle. Vierailijoita ei kuitenkaan oteta vielä helmikuussa vastaan - kaikki kun on kesken.

tiistai 14. helmikuuta 2012

Soveltuvuuskokeita

Kuva: Alma Kilpi
Tänä vuonna kouluumme on ollut paljon innokaita tulijoita. Pääasiassa oppilaita, mutta ystävänpäivänä tänne halusi myöskin oheinen sarvipöllö.

Tiistaina 7.2. Käpylän peruskoulun yläkoulun Luonto ja tiede -luokalle hakevat osallistuivat soveltuvuuskokeeseen.

Kokeessa pohdittiin mm. arpanoppia, kartan kertomaa ja väestödiagrammien saloja. Hakijoita oli kaikkiaan 34 ja 7-luokalle voidaan ottaa 24 oppilasta. Tulokset ilmoitetaan 15.3. kaikkissa Helsingin kouluissa.
Alakoulun soveltuvuuskokeisiin hakeneita oli 39, luokalle otettaneen 24 oppilasta. Helsingin kouluissa tulokset ilmoitetaan alakoulun osalta 14.3. Kaikille hakijoille ilmoitetaan tuloksesta kirjeitse.

Kaksikieliseen espanjanopetukseen ja varhennetun espanjan opetuskeen haki myös runsaasti oppilaita.

Ilmoituksen saamisen jälkeen huoltajien pitää ilmoittaa ottaako paikan vastaan 28.3. mennessä.

torstai 2. helmikuuta 2012

Nuorisovaalien tulos Käpylän peruskoulussa

Käpylän peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset osallistuivat Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssin järjestämään valtakunnalliseen nuorisovaaliin tammikuussa 2012, joissa valittiin nuorten presidentti. Nuorisovaaleihin osallistui kaikkiaan lähes 650 koulua ympäri Suomen. Nuorisovaaleissa saivat äänestää kaikki ne oppilaat, joilla ei vielä ole äänioikeutta.

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Koulupolku alkaa

Kouluun ilmoittautumista rehtorin
 kameran silmän näkökulmasta
Keskiviikkona 1.2. koulullamme on taas näkynyt runsaasti innokkaita tulevia ekaluokkalaisia kotijoukkoineen. Sydämellisesti tervetuloa kaikille. 

Tulevan kouluvuoden koulukohtaiset päivämäärät ovat vielä auki- alla kaupungin kaikille yhteiset. Syksyllä koulussamme pidetään yhtenä lauantaina kirmyjäiset ja tammikuussa avointen ovien lauantai. Näistä seuraavat 2 vapaapäivää johtokunta päättää kevään aikana.

Syksy 14.8.2012 (ti) - 21.12.2012 (pe)
Kevät 7.1.2013 (ma) - 1.6.2013 (la)
Lomat
Syys  18.10.2012 (to) ja 19.10.2012 (pe)
Joulu  22.12.2012 (la) - 6.1.2013 (su)
Talvi vk 8 eli 18.2.2013 (ma) - 22.2.2013 (pe)

Luokkien 1-6 disko tulossa

Perinteinen ystävänpäivädisko pidetään tänä vuonna Väinölän salissa 16.2. ystävänpäivähengessä klo 18-20

Perinteisen tanssin lisäksi tarjolla on limbo- ja tanssikisoja mm.pleikkapeli Dancestar ps3, karkkitunneli ja tietysti puffetti. Illan päätteeksi perinteinen meksikolainen Piñata.

Sisäänpääsy 2e.