keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Tulevat seiskat - tervetuloa tutustumaan!

Tulevat uudet seiskaluokkalaiset on kutsuttu tutustumaan luokanvalvojiinsa torstaina 3.5. klo 14. Osassa kutsuja luki oli toinen päivä (5.5.). Miksi? Se on inhimillinen virhe! Tutustuminen alkaa Hykkylän rakennuksesta, Mäkelänkatu 93, käynti Mäkelänkadun puolelta. Tervetuloa aloittavat seiskat! Koulun toiminnasta on mukavia blogeja - linkit löytyvät tuosta Käpysadon juttujen vierestä. Blogeissa kerrotaan espanjankielisestä opetuksesta, luonto- ja tiedeluokkien kokeista sekä koulun osuudesta Helsinki Design 2012 - vuoteen. Mielenkiintoisia juttuja, kauniita kuvia, oppilaiden omia tuotoksia. Erityisesti kuva luokan 4A verhoista virkistää päivää! Perjantaina 20.4. aloitettiin koulussamme espanjakielen opiskelijoiden, Suomen espanjanopettajien ja En Español -projektin toteuttama Fiesta del Español -juhla. Saimme arvovieraita monista suurlähetystöistä, mm. Argentiinan, Meksikon, Espanjan ja Chilen lähetystöistä. Oman koulumme sekä Alppilan yläasteen ja lukion oppilaat olivat valmistelleet iloisen ohjelman. Lopputanssina koko juhlaväki opiskeli Macarenaa - ei kovein vaikeaa. Ensi lukuvuoden luokka- ja opettajasuunnittelut ovat vielä vaiheessa. Odottelemme opetustoimen ohjeita, miten varautua vuoden 2013 mahdollisiin koulukohtaisiin säästöihin. Näyttää kuitenkin siltä, että tosi moni vakinaisen viran haltija hoitaa ensi vuonna omaa virkaansa, ja määräaikaisten opettajien osuus on vähäisempi kuin aiempina vuosina.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Earth hour 2012



Käpylän peruskoulu osallistui 30.3 klo 10-11 monien muiden maailman paikkojen tavoin tämän vuoden maailmanlaajuiseen ilmastotapahtumaan. Tarkoitus oli tunnin ajan välttää turhaa sähkönkulutusta sammuttamalla kaikki valot ja muut sähkölaitteet.


Koko Käpylän peruskoulu käytti tuona ajanjaksona 0,14 MWh sähköä, mikä oli 0,01 MWh vähemmän kuin vertailuviikolla (0,13MWh), joka oli edellisellä viikolla samaan aikaan.


Vähennys sähkönkäytössä oli pieni, mutta niinhän se on, että pienistä puroista kasvaa lopulta isoja jokia.




Kiitos maapallon puolesta kaikille osallistujille!

torstai 12. huhtikuuta 2012

LUKUVUODEN 2012 – 2013 SUUNNITELMISTA

Ensi vuoden opetusjärjestelyjen suunnittelu on alkanut jo tammikuussa. Työaikojen osalta lautakunta antoi rajat viime syksynä. Koulu on tehnyt suunnitelman, mitä lauantaityöpäiviä tekisimme ja miten vastaavat vapaat käytetään. Lautakunta on päättänyt koulun aloituspäiväksi tiistain 14. elokuuta. Syyslomaa vietetään Helsingin peruskouluissa 18. -19.10.2012. Koulukohtaisesti järjestämme kaksi perinteistä lauantaityöpäivää: kirmyjäiset syksyllä ja avoimet ovet heti kevätlukukauden alussa. Vastaavasti vapaat sijoittuvat helatorstain jälkeiseen perjantaihin sekä todennäköisesti toinen päivä syysloman yhteyteen.

Ensi vuoden opettaja-asioista on rehtorille tullut jo joitakin kyselyjä. Käpylän peruskoulussa lähes kaikissa viroissa on vakinainen viranhaltija. Muutosta koulun toiminnan alkuvuosina on ollut, mutta opettajan virkoja on täytetty vuosittain ammattitaitoisilla ja opetuksesta kiinnostuneilla opettajilla. Johtokunta valitsi KM Aino Lipposen vakinaiseen luokanopettajanvirkaan maaliskuun kokouksessaan. Uusia opettajia tulee kuitenkin vuosittain, koska osa opettajista on mm. opintovapailla tai perhevapailla. Sijaisuudet ovat sen pituisia kuin anottu perhe- tai opintovapaa on; sijainen otetaan tällöin koulun toiminta-ajaksi. Avoimet tehtävät laitetaan hakuun opetusviraston Rekrytointijärjestelmään, ja sijaiset saattavat varmistua vasta kesällä. Koulussa rehtorit tekevät kuitenkin parhaan mahdollinen sen eteen, että jokaisella luokalla on koulutettu opettaja.

Opettajien tulevan lukuvuoden perhe-, työ- tai opintovapaat eivät vielä ole tiedossa; niitä kuitenkin varmasti tulee ja niistä tiedotetaan, kun se on mahdollista. Ainakin KM Sanna Lindahl sekä KM Marle Himberg (englanti) ovat ensi vuoden perhevapaalla. Viransijainen saattaa vaihtua sijaisen lähtiessä toiselle paikkakunnalle, pidempään sijaisuuteen, vakinaiseen tehtävään toiseen kouluun tms. Opettajanvaihdoksia voi joillekin luokille tulla alakoulun aikana useita, joillekin vain kerran. Tilannetta on mahdoton ennakoida.

Koulussa teemme parhaamme, että jokaisella luokalla ja siten oppilaalla on hyvä, työhönsä sitoutunut opettaja. Ja tänäkin keväänä valmistelemme ensi vuoden siten, että tämä voisi toteutua.