torstai 13. syyskuuta 2012

Lauantai-työpäivä 29.9: PERINTEISET KIRMYJÄISET

Lauantaina 29.9. on koulussamme työpäivä. Vastaava vapaa järjestyy syysloman varhentumisena, keskiviikko 17.10. on jo vapaapäivä. Varsinainen syysloma on 18. - 19.10.

Lauantaina oppilailla on koulua, ja vanhemmat järjestävät kirpputoria, myyjäisiä, pelipaikkoja, tapahtumia...

Lauantaina on mahdollista tutustua lapsen luokan opiskeluun ja tavata muiden oppilaiden kotiväkeä sekä tietysti koulun aikuisia, opettajia ja koulunkäyntiavustajia. Luokilla 7 ja 8 kotiväki voi tulla oppilaan puolesta oppitunneille ja palata kouluajan tunnelmiin. Odotamme runsasta aikuisten osanottoa oppitunneille!

Noin klo 12 järjestetään pienet juhlallisuudet Hykkylän rakennuksen uuden taideteoksen julkistamiseksi. Teos on jo ihasteltavissa, kannattaa käydä katsomassa kummaltakin puolelta! Taiteilija Kaarina Kaikkonen kertoo työstään ja yhdessä iloitsemme koulumme teoksesta.

Luokanopettajat / luokanvalvojat tiedottavat tarkemmin lauantain ohjelmasta koteihin.

Ohjeita järjestäjille:

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

DESIGN ELÄÄ! Käpylän peruskoulussa


Oppilaiden töitä esillä Sanomatalon näyttelyssä 4. – 14. syyskuuta

Mediatorilla on esillä helsinkiläisten peruskoululaisten taito- ja taideaineiden tunneilla tuottamia projekteja ja taideteoksia. Koulullamme on Sanomatalolla iso osasto, johon töitä on tuotettu mm. kuvataidetunnilla sekä tata-kurssilla.



Näyttely rakennettiin maanantaina 3.9 lähes täysin opettajavoimin. Rakentaminen jatkui aamuvarhaisesta iltamyöhään. Jo ennen varsinaisia tiistain avajaisia, näyttely herätti ohikulkevien mielenkiinnon. Erityisen huomion sai Christian Stillin (9D) suuri ja katseet vangitseva teos. Eräs herra oli valmis ostamaan sen, kunhan näyttely olisi ohitse.

Käpylän osastolla esillä olevasta treffi-pysäkistä ovat näyttelyvieraat etsineet ja löytäneet tuttuja. Valinnaisen kuvataiteen tunneilla maalatut jakkarat ovat herättäneet aitoa ihastusta ja niitä on kuvattu ahkerasti. Kaikki näyttelyyn osallistuneet lapset ja nuoret tulevat saamaan osallistumisestaan opetusviraston WDC-kunniakirjan.

Sanomatalon Mediatori on paikka, johon myös suuret turistiryhmät löytävät tiensä, ei siis ole kummallista, jos jossain vaiheessa kuva omasta työstä löytyy japanilaisen nuorukaisen facebook-sivulta.

Alla Anna-Mari Raunion ottamaa ja facebookissa kavereilleen levittämää kuvamateriaalin näyttelystä.

Peruskoulujen Design elää -viikot 4.-14. syyskuuta on suunniteltu osaksi Helsinki World Design Capital 2012 – ja Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina – juhlavuoden ohjelmaa. Näyttely Sanomatalossa on avoinna arkisin kello 7-22 ja viikonloppuisin kello 9-22. 

lauantai 8. syyskuuta 2012

Terveisiä Suomenlinnasta

Ulkoilupäivänä kasit suuntasivat Suomenlinnaan.
Siellä tutkittiin ympäristöä kahlaten, 
lähelle ja kauas katsellen,
 piirtäen, valokuvaten sekä havainnoista ja tunnelmista kirjoittaen.



"Heitä mulle kasvikirja."
"Miks?"
"No siks ku seisot siinä."




"Jos ei mitään muuta kerran näy 
niin kirjoita siihen pulu."





"Hei miks sä oot kirjoittanut rannan yleisimmäks lintulajiks kivisora?"




"Mitä lintu tekee?"

"Kelluu. Kelluu. 
Kelluu. Kelluu. Kelluu."