perjantai 28. joulukuuta 2012

Kutosille ja kotiväelle tiedoksi


KUUDESLUOKKALAISTEN VALINTOJEN AIKATAULU KEVÄÄLLÄ 2013


 

               

Yhtenäisessä Käpylän peruskoulussa jatkavan oppilaan ei tarvitse täyttää oppilastietokorttia, vaan oppilas siirtyy keväällä normaalisti seuraavalle vuosiluokalle (kuudennelta seitsemännelle vuosiluokalle).

 

Jos Käpylän peruskoulun oppilas hakee muuhun kuin Käpylän peruskouluun:

 

viikko 3/2013                    Kutosluokanopettajan esitäyttää koulussa oppilastietokortin, jonka oppilas vie kotiin. Luokanopettajan tulee kirjoittaa kohtaan 1 oppilaan nimi ja kohtaan 11 oppilaan oma yläasteen koulu. Kohdat 8-10 luokanopettaja täyttää yhdessä oppilaan kanssa koulussa.

 

7.–19.1.2013                 Tiedotustilaisuudet eri kouluissa 6.-luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen.

                                            Tiedot koulujen kotisivuilta.

 

Käpylän peruskoulussa:

Keskiviikkona 21.11.12 klo 8.00 - 9.00 kutosten kotiväelle aamukahvit Untamon oppilasravintolassa
Tiistaina 15.1.13 klo 17.30 luonto- ja tiede -opetus Käpylän peruskoulussa, luokka-asteet 3 - 9; Hykkylän oppilasravintola
Tiistaina 15.1.13 klo 18.00 Käpylän peruskoulun esittelyä tulevien seiskojen kotiväelle; Hykkylän oppilasravintola

Lauantaina 12.1.13 klo 10- 11 Käpylän peruskoulun Hykkylän rakennuksen esittelyä tulevien seiskojen kotiväelle Hykkylän rakennuksessa, Mäkelänkatu 93

Tiistai

22.1.2013                          Muihin kouluihin hakevat kuudesluokkalaiset palauttavat viimeistään ti 22.1.2013 oppilastietokorttinsa omalle luokanopettajalle.

Tiistai

22.1.2013                         Soveltuvuuskokeeseen menevän oppilaan huoltajat huolehtivat siitä, että                             ilmoittautumislomake toimitetaan viimeistään 22.1. siihen                                                                  kouluun, johon oppilas pyrkii. Luokanopettaja auttaa tarvittaessa.

 


 

Viikot 5–7

Soveltuvuuskokeet         Kotiväet huolehtivat oppilaan paikalle ajoissa.

                                                                        

Vieraskielinen opetus        keskiviikko 30.1.             

 

Suomi-espanja-opetus

– kielitaitokoe                                             9.00

(englanti, espanja, kiina, venäjä, viro)

– suomen kielen koe on kielitaitokokeen lisäksi järjestettävä koe,

 

Luonnontiede                     tiistai 5.2.                           13.00

 

 

 

Tiistai klo 12.00            

19.3.2013                         Koulut julkaisevat tulevien oppilaiden nimilistat: Hykkylän ovissa ja Väinölän ikkunassa. Koulu lähettää tiedot muualta tuleville oppilaille kouluun pääsystä. Koulussa jatkaville oppilaille ei erikseen lähetetä tietoa jatkamisesta.

 

Keskiviikko

3.4.2013                            Mikäli oppilas ei ota oppilaspaikkaansa vastaan, huoltajan tulee ilmoittaa siitä kirjallisesti viimeistään keskiviikkona 3.4.2013 kouluun. Oppilaaksiotto päättyy kotien osalta.

 

 

Huom!                                 Kaikki tarvittavat lomakkeet www.edu.hel.fi>Palvelut>Lomakkeet.

 

Lisätietoja oppilaaksioton aikatauluista ja kaikista soveltuvuuskokeista antaa tarvittaessa erityissuunnittelija Leila Lehto puh. 310 86276.

torstai 20. joulukuuta 2012

Untamon ruokalassa hienoimmin käyttäytynyt luokka

Iiris-emäntä valitsi syyslukukautena kauneimmin käyttäytyneen luokan. Tänä vuonna se oli 2B. Luokka on käyttäytynyt nätisti ja kohteliaasti sekä auttanut erityisen paljon ruokalassa. Palkinnoksi Iiris teki luokalle herkullisen piparkakkutalon.

maanantai 17. joulukuuta 2012

HYKKYLÄN PERUSPARANNUS ON VALMISTUNUT

Hykkylän rakennuksen itäpääty on vastaanottettu marraskuun lopussa. Joulukuun aikana on tehty korjauksia, tuotu kalusteita ja paranneltu niin sisätiloja kuin piha-alueita. Koulurakennus muistuttaa ulkonäöltään entistä rakennusta. Tosiasiassa ulkokuoressa on 15 cm lisäeristettä energiataloudellisuuden lisäämiseksi. Sisälle on tehty tilamuutoksia ja jokaisessa tilassa kulkee katossa suojakuoren alla ilmanvaihtoputkisto. Vielä on säätämisen varaa ilman kierrättämisessä. Näillä alkutalven pakkasilla on kuitenkin ollut riittävän lämmin. Entisessä rakennuksessa jo pikkupakkasilla piti monen istua takki päällä ja hiljaisessa työskentelyssä hansikkaat olivat tarpeelliset - nyt tuo on taaksejäänyttä elämää.
Suurin muutos useimmille oppilaille tulee olemaan tammikuussa se, että luokkien 4 - 10 ruokailut siirtyvät Hykkylän ruokalaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin luokkien 4, 5 ja 6 oppilaat siirtyvät Väinölästä ruokailuun Hykkylän rakennukseen. Opastusta uudessa ruokalassa toimimiseen tarvitaan varmasti. Kotiväellä on mahdollisuus päästä tutustumaan uusittuun ruokalaan teematilaisuuksissa:
- eskareitten kotiväelle on kouluunilmoittautumistilaisuus tammikuun 10. päivä
- kutosten kotiväkeä kutsutaan yläkouluun siirtymisiltaan tammikuun 15. päivä
- kaikkien oppilaiden kotiväki saa maistella kouluruokaa ja kuulla kouluruoka-asiaa maaliskuun 7. päivä
Väinölän rakennuksessa jatkuu luokanopetus sekä kieltenopetus (englanti ja saksa, osin ruotsi). Uusittuihin tiloihin Hykkylään siirtyy aineenopetusta: äidinkielen ja kirjallisuuden (suomi) tunnit, pääosin ruotsin ja espanjan tunnit, kuvataide ja yläkoulun musiikki. Pihat ovat nyt lumen peitossa, mutta keväällä Hykkylän pihalla on mukava viettää välitunteja niin isojen kuin pienten oppilaitten.
Koulukuljetukset tulevat edelleen Untamontien 2 ja Kalervonkadun risteykseen. Toivottavaa on, että autolla kouluun tulevat oppilaat nousevat autosta joko em. risteyksessä tai Väinölänkadun puolella kirjaston edessä. Kalervonkadulla liikkuu jatkuvasti paljon oppilaita jalkaisin. Heille on turvallisinta, että autot eivät liiku tällä pihakadulla koulun alun tai päättymisen aikaan.

 

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Marraskuu oli lukukuu


 ”Saako jäädä välkälle jatkamaan?”
Saako tästä kirjoittaa kirjan?”

Kumpulan sivukoulussa vietettiin marraskuuta lukukuukautena. Lukukuun aikana oppilaita kannustettiin lukemaan erilaisia lasten kirjoja. Kuukauden sisällä luokat kävivät kaksi kertaa kirjastoautolla ja kerran Käpylän kirjastossa, jossa oli tarjolla myös kirjavinkkausta. Vinkkauksen myötä oppilaat saivat tutustua monipuolisesti erilaiseen ikäkaudelle sopivaan luettavaan.














Kumpulan ruokalassa on lukupuu, johon saa lisätä lehden, kun on lukenut kirjan. Erivärisiä lehtiä onkin  kertynyt puhun
runsaasti.

”Vähän jännitti, kun sai esitellä oman kirjan.”
”Sai kuulla, mitä toiset on lukeneet.”




”Oli kiva olla ryhmän puheenjohtajana. Oli kiva kysellä toisten kirjoista.”


Toisluokkalaiset alkoivat suorittaa Pikkumetsän lukudiplomia ja saivat kirjallisuusvihkon, johon voi kirjoittaa ja piirtää asioita lukemistaan kirjoista.  He kirjoittivat myös pienen kirjoitelman aiheesta: Kirja, josta pidän.

”Oli kivaa kuulla erilaisista kirjoista.”


Ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat esittelivät lukemansa kirjan pienissä ryhmissä ja  kävivät keskusteluja kirjojen tapahtumista. Oppilaat suunnittelivat oman kirjan kannen ja he keksivät hauskoja nimiä kirjoilleen.  Lukukuu näkyy edelleenkin luokissa siten, että oppilaat lukevat innolla omaa pulpettikirjaansa aina, kun siihen on mahdollisuus.
Liisa Tiensuu