maanantai 27. toukokuuta 2013

5B:n luokkaretki Meriharjun kurssikeskukseen


Torstaina 23.5.2013 hälisevä 5B ahtautui linja-autoon.  Lähdimme yön yli kestävälle luokkaretkelle 
Meriharju (Kuva Nuorisoasiainkesukus)
 
Meriharjuun.  Matkat kuljimme busseilla ja metroilla. Onneksi meillä ei ollut menomatkalla kantamuksia rahdattavana, sillä erään luokkalaisemme isä oli vienyt ne jo autollaan. Bussi- ja metromatkojen jälkeen odotti vielä puolentoista kilometrin kävelymatka, sillä emme mahtuneet kaikki suoraan Meriharjuun kulkevaan pikkubussiin. Onneksi ei silloin satanut.  


Heikki Takkinen
                       Meriharjussa kurssi-isäntämme Heikki Takkinen otti meidät vastaan ja kertasi talon tärkeimpiä sääntöjä.  Tytöt saivat valita huoneen, missä halusivat nukkua. Otimme vaaleanpunaisen. Valtasimme itsellemme sängyt ja purimme tavaramme.  Osa ryhmästä meni pelaamaan jalkapalloa. Lehmät ja Härät pelasivat toisiaan vastaan. Kävimme kävelyllä sodanaikaisilla asevarastoilla niemen kärjessä. Vesi oli säähän verraten lämmintä.  Vietimme aikaa makuusaleissamme ja mutustelimme karkkia, vaikka sitä olisi saanut tehdä vasta ruuan jälkeen.  Ruuaksi oli makaronilaatikkoa ja kasvishöystöä. Kello kuusi tulivat vanhemmat, tuoden mukanaan herkkuja nyyttäripöytään.  Illalla kävimme saunassa ja uimassa. Vanhemmat lähtivät. Iltapalaksi oli voileipiä. Saimme Heikiltä luvan leikkiä piilosta valot sammutettuina taskulampuilla,  jos vain tekisimme sen hiljaa.  Jäänyt sai käyttää yhden luokkalaisen tuomaa kirkasta sukeltajanlamppua. Hammaspesun jälkeen keräännyimme vielä kuuntelemaan pakollisen iltasadun.  Sitten lähdimme nukkumaan. 
                                                Hiljaista piti olla kello kymmenen kolmekymmentä. Voitte kyllä arvata miten siinä kävi.  Lähteiden mukaan jotkut valvoivat koko yön, toiset nukkuivat 2 – 3 tuntia. Viideltä hoilattiin taivas itkee hiljaata, jännitettiin pääseekö joku tytöistä vilahtamaan poikien huoneeseen, pelattiin Nintendoa, läheteltiin tekstiviestejä, käytiin keittiössä juomassa (tämä kaikki siis tyttöjen puolelta) .  Aamulla jotkut toikkaroivat aamupalalle näyttäen zombeilta.  Aamupalaksi oli puuroa ja voileipiä. Sitten taas lähdettiin pelaamaan jalkapalloa.  Pakattiin tavarat, leikittiin ja päiviteltiin yön tapahtumia.  Kiitettiin Heikkiä, ja lähdettiin taas kävelemään bussipysäkille. Retki oli onnistunut, ketään ei jouduttu lähettämään kotiin.  Toivottavasti pääsemme Meriharjuun uudestaankin!

Viivi Kontinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti