torstai 13. kesäkuuta 2013

MITEN KÄVI YHTEISHAUSSA KÄPYLÄN PERUSKOULUN OPPILAILLE?

Tänään torstaina 13.6. oli jälleen monessa kodissa jännittävä päivä. Tänään julkaistiin toisen asteen opiskelupaikan saaneet: osa lähti lukioihin, osa ammatillisiin oppilaitoksiin, osa valmentaviin koulutuksiin - usea ysi tai kymppi johonkin suuntaan.
Käpylän peruskoulun entisistä oppilaista 2/3 osaa sijoittui lukioihin ja 1/3 ammatillisiin oppilaitoksiin, kuten viime vuosina on ollut jakauma. Suosituimmat lukiot viime vuonna olivat Etu-Töölön lukio ja naapurin Luonnontiedelukio. Tänä vuonna  Luonnontiedelukioon pääsi eniten oppilaitamme ( yhteensä 9, joista 6 yleislinjalle ja 3 luonnontiedelinjalle). Toiseksi eniten oppilaitamme lähtee jatkamaan Alppilan lukiossa, Kallion ilmaisutaidon lukiossa ja Mäkelänrinteen lukiossa, joihin kaikkiin sijoittui neljä entistä koulumme oppilasta. Urheiluyhteistyö Urhean kanssa on tuottanut sekin tulosta, neljä oppilasta lähtee jatkamaan urheilu-uraa lukiossa. 
Toisen asteen ammatilliseen koulutukseen hyväksytyistä Suomen liikemiesten kauppaoppilaitoksesta sai opiskelupaikan neljä oppilasta, joista kaksi pääsee aloittamaan kaksoistutkintoa. Muille aloille kuten lähihoitajiksi, talotekniikkaan ja hotelli- ja ravintola-alalle pääsi myös useampia entisiä oppilaita.
Muutama oppilas jäi ilman toisen asteen opiskelupaikkaa. Opinto-ohjaaja on ollut heihin yhteydessä ja opastanut lisäluokalle hakua sekä peruutuspaikkojen täyttöä. Täydennyshaku alkaa heinäkuussa. Lopettaneiden lisäluokan oppilaiden jatkopaikat olivat samankaltaiset kuin ysiluokkalaisten. Suosituin lukio heidän keskuudessaan oli Medialukio. Ammatillisessa koulutuksessa ei ollut erityistä suosiota jollakin linjalla. Lisäluokille, niin yleisopetuksen kuin erityisopetuksen lisäluokille, oppilaaksiotto tapahtuu elokuussa lautakunnan ja opetusviraston ohjeistuksen mukaisesti. Onnea kaikille uusille opiskelijoille toiselle asteelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti