maanantai 9. syyskuuta 2013

Hyvät Käpylän peruskoulun vanhemmat, opettajat ja muut osallistujat!

KIRMYJÄISET 


Syksy alkaa perinteisellä Kirmyjäiset-tapahtumalla lauantaina 28.9. klo 9. Tapahtuma kestää n klo 13 asti. Paikkana on tänä vuonna Hykkylän ja Untamon rakennukset.


1-3 luokat sijoittuvat Untamoon, kaikki muut Hykkylään. Esteetöntä kulkua toivovat erityisluokat saavat valita sijoituspaikaksi halutessaan myös Hykkylän.


Kirmyjäiset on koulun ja vanhempien yhdessä järjestämät myyjäiset, jossa ostetaan, myydään, syödään pullaa ja tutustutaan.


Myyjäisten sisällön suunnittelevat luokkatoimikunnat. Luokkatoimikunta muodostuu kunkin luokan kaikista vanhemmista, ja yhteistä tiedotusta hoitaa vanhempien keskuudesta valittu yhteyshenkilö. Vanhemmat voivat kokoontua yhteen milloin haluavat; luokan opettajan kanssa voi sopia käytettäväksi esim. luokkatilaa jonain iltana. Yhdessä ideoidaan Kirmyjäisissä myytävät tuotteet: aikaisempina vuosina on lasten kanssa tehtailtu kirjanmerkkejä, kukkaruukkuja, suklaakaramelleja ja patalappuja. Henkiset hyödykkeet kuten hieronta ja trampoliinihyppely tai kiertävä elävä jukeboksi ovat olleet esillä, maallisempia mahdollisuuksia ovat esim. pyöränhuolto tai tukanleikkuu. Kierrätettävää kirpputoritavaraa on sovittu tuotavaksi maltillisesti. Juhlavaatteet ja urheiluvälineet toimivat hyvin, mutta perinteinen kirpputoritavara tai vauvojen vaatteet on sovittu vietäväksi muille kirpputoreille.


HUOM! Vanhempainyhdistys pidättää yksinoikeuden kahvilatoimintaan ja muuhun paikalla syötävään ruokaan, mutta muuten taivas on kattona ideoille! Sen sijaan arpajaiset on vapautettu eli niitä saavat luokatkin järjestää. (Aiheesta lisää ohjeissa.)

 Kysymyksiä ja vastauksia:
1. KETKÄ KIRMYJÄISIIN OSALLISTUVAT?

- Kirmyjäispäivään osallistuvat kaikki Käpylän peruskoulun oppilaat, opettajat, vanhemmat ja koulun henkilökunta. Päivä on lauantaista huolimatta oppilaille koulupäivä, jolla paikataan ylimääräisiä vapaapäiviä juhlapyhien yhteydessä. 

- Kirmyjäiset toivottaa tervetulleiksi etenkin oppilaiden sukulaiset! Markkinatunnelman lomassa voi tutustua kouluun ja tavata uusia ihmisiä.

- Yhdeksäsluokkalaisilla on kulttuuriaiheinen retkipäivä eivätkä he osallistu Kirmyjäisiin.


2. MITÄ KIRMYJÄISISSÄ TEHDÄÄN?

- Lapset ovat päivän aikana oppitunneilla samalla kun vanhemmat, eli luokkatoimikunta, pystyttävät luokan myyntipisteen koulun tiloissa ja myyvät luokan yhdessä tekemiä / keräämiä tavaroita, palvelua tms. Myynnin tuotolla kerätään varoja luokan yhteiseen käyttöön.

- Yläasteen (7-8) oppilaiden vanhemmilla on ainutlaatuinen tilaisuus saada tuntumaa koulun opetukseen vaihtamalla paikkaa lapsensa kanssa. Oppilas menee työskentelemään myyntipisteelle sillä aikaa kun vanhempi osallistuu oppitunnille. Tätä mahdollisuutta koskevat luokat saavat vielä erikseen tietoa aiheesta omalta opettajalta.

- Päivä sisältää myyjäisten lisäksi Vanhempainyhdistyksen Kahvila Kansankynttilän monenaisine herkkuineen sekä oppilaiden omia esityksiä ynnä kaikenlaista hullutusta pitkin koulua.

3. MITEN SAAMME MYYNTIPISTEEN?

- Luokkatoimikunnan on varattava itselleen pöytä myyntiä varten oman luokan opettajan kautta, tiedot kerää yhteen vanhempainyhdistyksen opettajajäsen. Tänä vuonna myyntipisteet sijoitetaan Hykkylään ja Untamoon.

- Pöytien kantamista ja koristelua sekä myyntipisteen järjestelyä voi tehdä sekä perjantaina 28.9. klo 18-20 että lauantaiaamuna ennen tapahtumaa klo 8-9. Perjantai-iltana myyntipisteelle tuodut tavarat voi jättää paikalle yön yli. Myyntipöytä haetaan itse ja palautetaan samalle paikalle tapahtuman jälkeen. Paikan päällä neuvotaan pöydän nouto- ja palautuspaikka sekä perjantaina illalla että lauantaiaamuna.

- Jos luokan ideoima myynti / palvelu vaatii erityistä tilaa tai sisältää erikoisjärjestelyjä, kannattaa asiasta keskustella luokan opettajan kanssa mahdollisimman pian. Arvottavat myyntipöytien paikat ovat kaikille saman kokoisia, joten erikoisjärjestelyjen kohdalla tarvitaan luokkatoimikunnan omatoimisuutta. Huomioikaa myös mahdollinen sähköntarve!

- Perinteisesti on jaettu makkaranmyyntipaikka pihalla jollekin päättöluokalle, ja tänä vuonna makkaraa myy luokka 9C Hykkylässä ja 6B Untamossa.

4. MITEN TIEDOTETAAN?

- Tapahtumasta tiedotetaan kaikille koulun vanhemmille ja henkilökunnalle sekä jonkin verran myös alueella. Jos joku luokka tarjoaa palvelua / esitystä, jolle toivotaan asiakkaita laajemmin, toteutamme tiedotuksen tarpeen mukaan.

- Jos haluatte kertoa tarjoamistanne palveluista / mainostaa myyntiartikkelia, toimittakaa lyhyt kirjallinen kuvaus (ei kuvatiedostoja) sähköpostitse 16.9. mennessä: kapylan.vy@gmail.com. Koostamme mainostiedotteen sähköpostitse lähteväksi. Kertokaa kuvauksessa mikä luokka tekee ja mitä maksaa.

- Omaa mainontaa voi toteuttaa myös Kirmyjäispäivänä koulun alueella.

5. MITEN VOIN MUUTEN OLLA AVUKSI?

- Leipomalla! Vanhempainyhdistys ottaa riemumielin vastaan kahvilassa myytäviä herkkuja. Etukäteen voit leivonta-aikeistasi kertoa sähköpostitse osoitteeseen kapylan.vy@gmail.com mutta voit myös tuoda leipomukset aamulla suoraan vanhempainyhdistyksen kahvilaan Hykkylässä. Kaikki tuotto, jonka Vanhempainyhdistys saa Kirmyjäisistä, käytetään yhteiseen hyvään ja iloon, ja jokaisen apu on meille suuri juttu! 

- Vanhempainyhdistyksen kahvilan myyjät ilahtuvat myös myyntiavusta, vaikkapa puoleksi tunniksi! Tule tiskille lauantaiaamuna kysymään, mikä tilanne on.

6. LOPUKSI?

- Jokainen luokkatoimikunta siivoaa kaikki jälkensä, mukaan lukien myymättä jääneet tavarat, ja palauttaa pöydän sekä mahdolliset muut lainatut tavarat takaisin noutopaikkoihinsa.

- Luokassa valittu henkilö ottaa kassan haltuunsa ja siirtää tuotot tilille tai muuhun yhdessä sovittuun paikkaan. Usein on käytetty lasipurkkia takanreunuksella, mutta jos tähtäimessä on isommat varat ja suurempi yhteinen retki, suosittelemme luokan oman pankkitilin avaamista. 

7. TARKENNUKSIA JA IDEOITA

- Luokat saavat myydä vain sellaista pakattua ruokaa, jota ei tarvitse syödä paikan päällä, esimerkkinä kuivakakut, pakatut kasa leivonnaisia, karkkipussit jne. Vanhempainyhdistys saa huomattavan osan varoistaan Kirmyjäisten kahvilamyynnillä, ja sen takia pidätämme oikeuden myydä kuumaa keittoa, puuroa ynnä vastaavaa.

- Arpajaisia saa tänä vuonna järjestää myös luokat. Suosittelemme, että arpajaiset ovat ns. pika-arpajaisia, jossa voitto selviää heti.

- MUISTAKAA VAIHTORAHAT! Joka vuosi osallistujilta loppuvat kolikot kesken.. Ellei joku luokka innostuu myymään setelien vaihtoa kolikoihin, suosittelemme lämpimästi, että luokilla on vaihtokassa ja jokainen aikuinen muistaa ottaa kukkaroonsa pienikokoista käteistä. KIITOS!

- Vanhempien eli luokkatoimikunnan tapaamisen voi järjestää omassa luokassa silloin, kun luokanvalvojalla on mahdollisuus osallistua. Kysykää häneltä! Jos se ei onnistu, olkaa yhteydessä Käpylän klubiin, puh. 09-7573079 tai klubi@luukku.com ja varatkaa aika luokallenne. Klubi sijaitsee osoitteessa Väinölänkatu 2 ja sinne mahtuu yksi luokka vallan hyvin askartelemaan, kahvittelemaan ja jutustelemaan.


VUOSIKOKOUS


Käpylän peruskoulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous pidettiin 3.9. Untamon pihalla ja loppuosa Käpylän Klubilla. Paikalla oli mukavasti uusia vanhempia, ja kaikki sujui mukavasti.

Yhdistyksen uutena puheenjohtajana aloittaa Anna Koivusalo. Varapuheenjohtajana jatkaa Harri Valpola ja taloudenhoitajana Anne Saarenvirta. Sihteeriksi valittiin Aino Halonen ja muut hallituksen jäsenet ovat Anne Hyvönen-Ortiz, Karita Kivimäki, Kati Biström, Christa Prusskij, Helena Seppänen ja Miro Reijonen. Onnea uudelle hallitukselle!

SYYSLUKUKAUDEN KOKOUSPÄIVÄMÄÄRÄT ovat ma 16.9. / to 10.10. / ti 12.11. / ti 10.12. 

Kaikki kokoukset ovat klo 18.30 Käpylän klubilla, Väinölänkatu 2. Kokoukset ovat avoimia kaikille vanhemmille. Tervetuloa!!Yhdistyksen blogi löytyy osoitteesta http://kapylanvy.blogspot.fi/. Otamme mielihyvin vastaan kirjoituksia koulusta, kodista, arjsta ja elämästä, lähetä ne meille osoitteeseen kapylan.vy@gmail.com . Facebookista löydymme nimellä Käpylän peruskoulun vanhempainyhdistys. Tervetuloa peukuttamaan! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti