sunnuntai 20. lokakuuta 2013

JAKSO 2 ALKAA MAANANTAINA

Jakso 2 alkaa maanantaina 21.10.

Luokkien 7 - 10 työjärjestykset muuttuvat ja aineet vaihtuvat. Uudet työjärjestykset näkyvät Wilmassa. Jos työjärjestyksessä näyttää olevan virhe, kannattaa ottaa yhteyttä heti joko luokanvalvojaan tai rehtoriin työjärjestyksen tarkistamiseksi ja korjaamiseksi.

Luokilla 1 - 4 työjärjestykset ovat pääosin samat koko lukuvuoden. Luokkien 5 ja 6 työjärjestykset voivat muuttua vähän.

Opetussuunnitelmat uusiutuvat koko Suomessa. Valtakunnan tasolla opetussuunnitelman uusimisesta vastaa Opetushallitus, kunta tekee kuntakohtaisen ohjeistuksen. Helsingin opetusviraston esittämään arvopohjaan voivat kotiväet ottaa kantaa alueellisesti yhteisessä tilaisuudessa Arabian peruskoulussa Lasten oikeuksien päivänä 20. marraskuuta. Tilaisuuteen tulee erillinen kutsu.

Vitos-kutosten kotiväelle tarjotaan marraskuussa aamukahvit, joiden teemana on Kohti aineopetusta. Tilaisuuteen tulee erillinen kutsu.

Jakson 2 aloittavat espanja-viikot. Kolmen viikon ajan espanjan kieli ja espanjankieliset maat ovat eri tavoin esillä. Alkuopetuksessa on työpajapäivät, kolmoset ja seiskat käyvät tutustumassa Etelä-Amerikan kasveihin ja jokaisella luokalla on jokin espanjankieliseen maihin ja niiden kulttuuriin liittyvä tapahtuma.

Tässä jaksossa on kaksi juhlaa: Suomen itsenäisyysjuhla ja lukukauden päättäjäiset. Nelosluokkalaiset harjoittelevat perinteisiä tansseja, tanssivat kotiväelleen joulukuun alussa ja osallistuvat pormestarin järjestämiin itsenäisyystansseihin. Koko koulu juhlistaa Suomen itsenäisyyttä 5. päivä joulukuuta, varsinaisen itsenäisyyspäivän aattona. Lukukauden päättäjäisjuhlista luokanopettajat ja valvojat tiedottavat koteihin.

Jakson 2 päättää kutsuvieraspäivä, 11.tammikuuta. Päivän ohjelmassa on ainakin eskareiden tutustuminen kouluun ja tiedotustilaisuudet kouluun ilmoittautumisesta eskareiden kotiväelle.

Hyvää alkavaa toista jaksoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti