perjantai 14. maaliskuuta 2014

TAITAJA 9

Osallistuimme Taitaja9-kilpailuun Käpylän Peruskoulusta kahdella joukkueella: Hilda Snellman, Selma Sahin, Tuomas Kukkonen ja Kalle Salmi, Julia Wickström, Susanne Wallenius. 

Taitaja9-kilpailu on peruskoulun 9.-luokkalaisille tarkoitettu kädentaitokisa. Kilpailun tavoitteena on tukea nuorten ammatinvalintaa ja lisätä kädentaitoa vaativien alojen tuntemusta. Alkukarsinnat sijaitsivat Roihuvuoressa ja siellä tehtävinä oli muun muassa kananmunan valkuaisen vatkaamista, kynsien lakkausta, sekä pyörän eri osien irroittamista ja takaisin laittamista. Tiukan kisan jälkeen koulumme ryhmät sijoittuivat 1. ja 3. sijalle, joista jatkoon pääsi valitettavasti vain toinen ryhmä, johon kuului Hilda, Selma ja Tuomas. 

Semifinaalit sijaitsivat Vallilan Ammattikorkeakoulussa. Semifinaaleihin saapui ryhmiä ympäri Uusimaata. Kilpailun edetessä myös tehtävät vaikeutuivat. Osa tehtävistä oli samoja kuin alkukarsinnoissa, mutta uutena tuli tehtävä, jossa meidän piti peruuttaa kauko-ohjattava rekka merkatulle alueelle. Peruuttaminen ei onnistunut aivan suunnnitelmien mukaan ja rekka sammui, seinään törmäämisen takia. Vastoinkäymisien jälkeen saimme toisella kerralla peruutettua rekan alle kahdessa minuutissa sille varatulle alueelle. Muita tehtäviä oli esimerkiksi juuresten raastaminen ja punnitseminen, kuvasta virheiden etsiminen ja nappien ompeleminen. Kisan jälkeen olimme jo varmoja siitä ettemme pääsisi finaaleihin, mutta onnetar oli puolellamme ja pääsimme Lahteen finaaliin, jossa kisaa koko Suomen parhaimmat ryhmät. Finaali pidetään 9.4. Lahdessa ja viime vuonna pääpalkintona oli mopo, joten sitä olemme ehkä havittelemassa tänäkin vuonna. Kilpailu oli kaikin puolin mahtava ja opettavainen kokemus, jota me suosittelemme kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti