tiistai 1. huhtikuuta 2014

Käpylän opettajat peruskoulusählyn MM-kisoissa

Käpylän opettajat peruskoulusählyn MM-kisoissa


Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna me kahdeksan Käpylän peruskoulun opea ja villi korttimme Kaisa (joka opetti Käpylän nivelluokassa vielä tämän lukuvuoden alkupuolen) suuntasimme Mikkelin Anttolaan, jossa järjestettiin yhtenäisten peruskoulujen henkilökunnalle tarkoitetut sählyn MM-kisat. ”Oikeaan” salibandyyn verrattuna pelit olivat lyhyitä, ja erona oli myös se, että kentällä oli maalivahdin lisäksi vain neljä pelaajaa, joista vähintään kahden tuli olla naisia. Jostain syystä kaikki 15 mukaan päässyttä yhtenäistä peruskoulua olivat suomalaisia…


Joukkueemme vahvuuksia oli ehdottomasti maalivahtipeli. Vaikka varsinainen, monissa opettajat – oppilaat -peleissä kannuksensa hankkinut, maalivahtimme Marc sairastui lauantain aikana vatsatautiin eikä pystynyt sijoitusotteluita pelaamaan, saimme tilalle Juhanin, joka ei koskaan ollut sählymaalissa torjunut mutta suoriutui lätkätaustansa ja rennon asenteensa ansiosta loistavasti. Toisessa päässä pisteitä tehtailivat Esa ”oikea maila” S. ja J.-P, Pertun ja Kaisan säestäminä. Teijalla, Paulalla ja minullakin oli hetkemme, mutta keskityimme lähinnä puolustamiseen. Suurin heikkoutemme huippujoukkueisiin verrattuna oli yhteisen harjoittelun vähyys eli olemattomuus, jota yritimme peitellä (oppilaiden käyttöön turnauksen jälkeen tulevilla) uusilla hienoilla pelipaidoilla.

Turnauksen lohkojako ja ottelukaavio oli mielestämme laadittu siten, että järjestävien koulujen joukkueet pääsivät helposti mitalipeleihin. Meille tuli kovassa alkulohkossamme yksi voitto, yksi tasapeli ja yksi tappio, mutta maalieron takia putosimme lohkon kolmosiksi, pelaamaan sijoista 9 – 12. Voitimme sunnuntaina kummatkin sijoitusottelumme ja tulimme siis yhdeksänsiksi. Helsinkiläiskoulut eivät muutenkaan aivan loistaneet; mitalit menivät Savonlinnaan, Mikkeliin ja Lempäälään, toinen mikkeliläiskoulu oli neljäs.

Pelaaminen oli hauskaa, ja alusta asti hyvä yhteishenkemme vain vahvistui turnauksen edetessä. Vaikea on silti sanoa, mikä oli parasta: Anttolanhovin hulppeat design-rantahuvilat, joissa majoituimme, herkullinen luomu- ja lähiruoka, avantouinti kevätyössä tähtitaivaan alla vai yhdessäolo mahtavan porukan kanssa. Olen todella ylpeä joukkueestamme ja iloinen siitä, että koulussamme on näin monipuolisia, fiksuja, kannustavia ja hauskoja opettajia. Ensi vuonna voitaisiin lähteä isommallakin porukalla edustamaan Käpylää!

Satu Leskelä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti