torstai 15. toukokuuta 2014

Maalla, metsässä ja vedessä – Sierlan leirikoulussa

Sierlan kansakoulun kulmat rapisivat pölyistä kun Käpylän 2C-luokka kirmaisi leirikouluun 5.-6.5.2014. Sini Ahonala ohjasti reilun parikymmen lukuisen koululaisparvensa Lohjan Nummi-Pusulan perämaille ja upean Pitkäjärven rannalle! Nopea sänkyjen valinta minäsielläsinätäällä – tyyliin ja sen jälkeen juostiin ulos pihalle aurinkoon. Ulkona odotti valtava piha, jossa jalkapallokenttä, pingispöytä, keinut, puut, pensaat, kukat, kannot ja kivet odottivat valloittajia.  Haa ja ensimmäiset muurahaisetkin löydettiin luuppiin lähempää tarkastelua varten! Pihan perällä oli myös toilette á la luomu, joka pian sai aikuisten keskuudessa lempinimen tuulitunneli. 


Vanhempien kokkikoulu valloitti keittiön ja huokaisi kuka osaa käyttää suurtalouskeittiön uunia, astianpesukonetta ja mistä saadaan kahvia? Palmian pakkaamat ruuat ja eväät kaappeihin ja pian Sierla’s Country Kitchen mehevine menuineen oli valmis. Sillä aikaa koululaiset lähtivät veden valloitus matkalle veneillä ja kanooteilla – onneksi pelastusliivejä oli vino pino. Seuraavalle päivälle sovittiin jatkoa kalastuksen merkeissä.


Open ohjaama metsäretki vei ryhmän miettimään luonnon monimuotoisuutta oli puita, käpyjä, sammalia, lehtiä ja jos katsoit tarkasti saatoit nähdä myös leppäkertun. Eväät maistuivat erityisen hyviltä metsän sylissä, kallionpäällä keikkuessa ja auringon paistaessa. Metsästä kävelimme naapurin Juhana-isännän maalaistalon pihaan ja isäntä selitti kärsivällisesti lapsikatraalle kuminan (!) viljelyä, hakkeen käyttöä lämmityksessä, leikkuupuimurin myyntiä ja kurottajan käyttöä. Tilan traktorien ohjaimissa nauttivat leikki-ohjaamisesta niin pojat kuin tytötkin – pröm pröm.
Illalla Sierlassa lämpeni sauna ja useat kirmasivat saunasta aah niin raikkaaseen järviveteen. Talviturkit jäivät sinne ja mieli oli virkeä. Ruoka oli tärkeä osa päivien agendaa ja iltapalalla maistui grillimakkara. Leirielämä, maalaisilma ja täyttävä ruoka tuudittivat niin lapset kuin aikuisetkin sikeään uneen. Aamulla vesielämä jatkui melonnan ja kalastuksen merkeissä ja tarina kertoo että kalojakin saatiin.
Bussin pöräyttäessä pihaan samaa mieltä kaikki oltiin: Sierlassa oli huippu kivaa ja tänne tullaan takaisin!

Leirikoulun kyökistä tapahtumia raportoi Tiina Airaksinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti