keskiviikko 27. elokuuta 2014

Käpylän peruskoulun KERHOT lukuvuonna 2014 - 2015


ALAKOULULAISTEN KUORO

Kerhoon voivat osallistua alkuopetuksen oppilaat, myös isommat oppilaat ovat tervetulleita.

Kuoro kokoontuu Untamon luokassa 43 maanantaisin klo 13.25. Harjoitus kestää tunnin. Kuoro harjoittelee koko lukuvuoden ajan. Ensimmäinen kokoontuminen on 1.9.
Kuorossa lauletaan yhdessä ja haluttaessa yksinkin. Välillä lauluja säestetään rytmisoittimin.  Kuoro esiintyy koulun tilaisuuksissa ja esiintymisiä saattaa olla tarjolla koulun ulkopuolellakin.

Vetäjä: Liisa Tiensuu-Hirvonen, liisa.tiensuu-hirvonen@edu.hel.fi
LAULUKURSSI

Luokkien 8-9 oppilaille keskiviikkoisin klo 15.05 - 16.00 koko vuoden.

KOKO KOULUN ORKESTERI
Kaikki koulun luokka-asteet 1 - 10. Orkesteri kokoontuu 2. ja 4. jaksossa Hykkylän soittoluokassa (H101). Ensimmäinen tapaaminen on ma 20.10. klo 13.35. Uusi kutsu tulee!
Aikataulu räätälöidään soittajien lukujärjestykseen sopivaksi. Harjoitukset ovat kerran viikossa ja ne kestävät n. 30 - 60 min. Harjoitellaan yhteissoittoa ja valmistetaan esityksiä koulun juhliin, yhteensä 16 kertaa.
Vetäjä: ulla.salmela@edu.hel.fi


”VIIVAA JA VÄRIÄ” – KUVATAIDEKERHO
Soveltuu kaikille alkuopetuksen oppilaille.
Kerho kokoontuu Untamon luokassa 43 tiistaisin klo 13.25 alkaen. Kerho kestää tunnin ja kokoontuu kymmenen kertaa syyslukukaudella. Ensimmäinen kokoontuminen on 2.9. Mahdollisuuksien mukaan jatketaan kevätlukukaudella.
Kerhossa tehdään erilaisia kuvataidetöitä erilaisilla tekniikoilla.
Vetäjä: Liisa Tiensuu-Hirvonen, liisa.tiensuu-hirvonen@edu.hel.fi


KUVISKERHO
Luokkien 4 - 5 oppilaille, jotka ovat kiinnostuneita piirtämisestä, maalaamisesta ja monenlaisesta kuvan tekemisestä. Väinölän kuvisluokka tiistaisin 2.9. alkaen klo 14.30. Tervetuloa!
Vetäjä: anne.lindstrom@edu.hel.fi


LUOVAN TOIMINNAN KERHO

1-luokkalaisille; erityisesti niille, jotka eivät osallistu koulun jälkeen mihinkään ohjattuun toimintaan kuten iltapäiväkerhoon.  Jos paikkoja on, myös kakkosluokkalaiset ovat tervetulleita!
Kerho kokoontuu keskiviikkoisin Untamossa luokassa U31 klo 12.35 - 13.35.
Välitunnilta suoraan kerhoon!  Jos halukkaita on paljon, toinen kerho voi olla perjantaisin samaan aikaan.

Luovan toiminnan kerhossa toiminta lähtee lapsen toiveista liikkeelle. Työskentelemme yhdessä askarrellen, musisoiden ja tehden ryhmäytymis- ja draamaharjoituksia. Tarkoituksena on tutustua toisiin alkuopetuksen oppilaisiin mukavan toiminnan kautta.

Vetäjä: Emma Cerdà​, emma.cerda@edu.hel.fi
JOOGAFUUSIO  - kaikki mukaan!

6-9 -luokkien oppilaille. Kerho kokoontuu 8 kertaa:

2. jakso: ma tai ti klo 15, ke tai to klo 15.15

3. jakso: keskiviikko tai torstai klo 15.15

4. jakso: ma klo 15 tai to klo 15.15

Kerhossa harjoitellaan joogan ja kehonhuollon eri muotoja. Harjoittelu edistää muun muassa liikkuvuutta, voimaa, tasapainoa rentoutumista, keskittymiskykyä ja hyvää oloa. Sopii niin aloittajalle kuin hieman jo harjoitelleellekin.

Vetäjä: Linnea Remes, linnea.remes@edu.hel.fiRYHMÄLIIKUNTAA!

6-9 -luokkien oppilaille (myös opettajille), ei edellytä harrastustaustaa

Kerhon kokoontuu 4 - 16 kertaa (esim. 4 kertaa samaa ”lajia” niin monta erää kuin riittää aikoja/kiinnostuneita)

2. jakso: ma tai ti klo 15, ke tai to klo 15.15

3. jakso: keskiviikko tai torstai klo 15.15

4. jakso: ma klo 15 tai to klo 15.15

Kerhossa nautitaan liikunnasta musiikin tahtiin kokeillen eri ryhmäliikuntamuotoja, jotka valitaan ryhmän toiveiden mukaan: esim. RunFit, Functional Training, Balletone, Core, Crossfit… Sopii aloittelijoille!

Vetäjä: Linnea Remes, linnea.remes@edu.hel.fi


TANSSI & VOIMISTELU

6-9 -luokkien oppilaille, ei edellytä harrastustaustaa

Kerho kokoontuu 8 kertaa:

2. jakso: ma tai ti klo 15, ke tai to klo 15.15

3. jakso: keskiviikko tai torstai klo 15.15

4. jakso: ma klo 15 tai to klo 15.15

Kerhossa etsitään musiikin ja liikkeen yhdistämisen sekä ilmaisun iloa voimistelun ja tanssin avulla. Kokeilemme eri tanssityylejä, voimistelua välineillä ja ilman sekä mahdollisuuksien mukaan myös muodostelmaluistelua. Tervetuloa mukaan, harrastustaustaan katsomatta!

Vetäjä: Linnea Remes, linnea.remes@edu.hel.fi
YLÄKOULUN RETKEILYKERHO

7-10-luokkalaisille

4 viikonloppuretkeä vuodessa pääkaupunkiseudun retkeilyalueille:

Kaunissaari elokuu 2014, Nuuksio lokakuu 2014, Porkkalan Stora Svartö tai Nuuksio maaliskuu 2015 ja Porkkala toukokuu 2015.

Opettelemme retkeilyn perustaitoja, kuten varustautuminen, teltan pystytys ja hoito, suunnistaminen kartan/kompassin kanssa, luonnontuntemus, ruuan valmistus, puun pilkkominen, kalastus, luontoliikunta, ensiapu sekä yhteisöllisyys.

Vetäjät: Janne Riehunkangas janne.riehunkangas@edu.hel.fi  ja Teija Puutio teija.puutio@edu.hel.fi sekä Timo Hirvonen timo.hirvonen@edu.hel.fi
OHJELMOINTIKERHO – ACTION TRACK JA KODU
Kodu- ja actiontrack -pelien ohjelmointikerho luokkien 3 – 8 oppilaille. Perjantaisin 12.9. alkaen klo 14 -15

Kerhon vaativuus katsotaan erikseen kerholaisten ilmoittauduttua. Ilmoittautuminen sähköpostilla Ville Teittiselle, ville.teittinen@edu.hel.fi

TULE PARTIOON!
Hei sinä 7 - 99-vuotias tyttö! Kaipaatko uutta mukavaa harrastusta? Käpytytöt on Käpylän ensimmäinen lippukunta ja pieni, mutta pippurinen porukka, jossa kaikki tuntevat toisensa pienimmästä sudenpennusta vanhimpaan johtajaan. Partiossa opitaan tärkeitä partiotaitoja ja saadaan vastuuta, hankitaan kokemuksia ja elämyksiä, leikitään ja lauletaan, osataan ensiapua ja sytyttää nuotio, toimitaan luonnossa ja kaupungin vilskeessä, saadaan ystäviä ja syödään muurinpohjalettuja - eikä varmasti kukaan jää vaihtopenkille ihmettelemään.
Ryhmät kokoontuvat osoitteessa Väinölänkatu 11 G.

-Kaksi ryhmää 7 - 10-vuotiaille

-Kaksi ryhmää 10 - 12-vuotiaille

-Kolme ryhmää 12 - 15-vuotiaille

Soita ja tule tutustumaan toimintaan tai kysy lisää! Lippukunnan yhteyshenkilönä toimii Katariina Kultapuro p. 040 542 1791, kultapuro.post@gmail.comSHAKKIKERHOA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN PUITTEISSA
Luokka-asteet  1 – 5. Kysy lisää: timo.akkanen@edu.hel.fi
Club ¡En espaÑol!

1-3-luokkalaiset espanjan kieltä osaavat tai varhennettua espanjaa opiskelevat lapset.

Kerho kokoontuu 14 kertaa ajalla 3.9. - 17.12.2014 keskiviikkoisin klo 13.30 - 14.30 Hykkylän luokassa H256.

Espanjankielisessä kerhossa askarrellaan, leikitään, vietetään satuhetkiä ja musisoidaan espanjaksi. Kerhossa opettaja puhuu vain espanjaa ja kerho soveltuu espanjaa puhuville 1.-3. -luokan oppilaille tai niille varhennetun espanjan lukijoille, jotka haluavat syventää taitojaan espanjan kielessä.

Vetäjä: Mari Peteri, p. (09) 310 82619, mari.peteri@edu.hel.fi


TALLER DE ARTE EN ESPAÑOL - TAIDEPAJA ESPANJAKSI
Alumnos desde el 2° hasta el 6°grado./ 2 – 6 luokat, kaikentasoiset espanjan lukijat ovat tervetulleita.

Kerho kokoontuu:
Miércoles de las 14 a las 16h/ Keskiviikkoisin klo 14 – 16
(sep: 4 krt, oct: 4 krt, nov: 4 krt, dic: 3 kertaa) , yhteensä 15 kertaa.
Pajaa on myös mahdollista jatkaa kevätlukukaudella.

Untamo 2. krs, luokka U22
Los ejercicios del Taller de Arte en español irán acompañados de pequeños relatos o cuentos en español como estímulo y motivación de este curso extraescolar.

El objetivo del Taller es aprender experimentando con los elementos base del lenguaje visual a través de la imaginación, la observación y la retentiva. Los niños/as aprenderán a dibujar, pintar y modelar volúmenes centrándose en diferentes disciplinas artísticas, lenguajes y temas de la historia del arte en los países hispanohablantes. En el curso se realizarán gran cantidad de técnicas plásticas: círculo cromático, línea de contorno, figura fondo, dibujo realista, dibujo de claroscuro, formas geométricas, maquillajes, etc.

Taidepajassa opiskelijat oppivat espanjaa taiteen avulla. Käytämme espanjankielisiä satuja ja tarinoita inspiraation lähteenä. Opiskelemme visuaalisia peruselementtejä väreistä, muodoista sekä sommittelusta. Kurssilla käytetään erilaisia maalaus- ja piirustustekniikoita sekä toteutetaan kolmiulotteisia harjoituksia mm. paperimassasta. Keskitymme erityisesti espanjankielisten maiden taidehistoriaan, josta haemme inspiraatiota ja opimme samalla maiden taiteesta.
Vetäjä: Gerard Cabarrocas Serra, gerard.cabarrocas@hotmail.es


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti