keskiviikko 1. lokakuuta 2014

5A-luokan TALOUSMETSÄN KIERTO-retki Luukissa EspoossaLuokkamme oli metsäretkellä Luukin ulkoilualueella. Menimme tilausajobussilla, ja melua oli jonkun verran☻
Perillä meitä odotti Eeva-opas, joka kiersi kanssamme rastilta rastille.
Ensimmäisellä rastilla piti tunnistaa n. 19 asiasta yksi, jossa ei ole puuta. Tuotteina oli mm. hammastahnaa, kuulakärkikynä, nenäliinapaketti ja paita. Oikea vastaus oli Weetabiks! xD
Toisella rastilla meidän piti tunnistaa eri metsätyyppejä, esim. kuiva kangas, tuore kangas ja lehto.
KuvaKolmannella rastilla menimme Ellan kanssa kuivalle kankaalle, ja tunnistimme kasveja.
Sitten istutimme kuusentaimia,  jokainen omansa. Sieltä kiiruhdimme metsäkoneen luo, ja näimme kun puu kaatuu ja siitä tehdään tukkeja.Yksi parhaista rasteista oli kiroileva metsuri. Hän kertoi meille lusser(luuseri)puista, pepun pyyhkimisestä(joka ei liittynyt aiheeseen), ja järjesti tytöt vs. pojat luuserkirjain-tunnistuskisan.Sitten törmäsimme metsästyskoiriin ja metsästäjään, joka kertoi meille riistan hoidosta.
Sitten ihailimme luontoa, haistelimme ruohoa ja muutama kieri alas mäkeä.
Sitten menimme partiolaisten luo paistamaan puolitoista kiloa nakkeja ja söimme eväitä pienellä ja suurella ruokahalulla puolijoukkueteltassa, nurmikolla ja penkeillä. Yritimme pelata omenalla jalkapalloa.

Onnistunut retki päättyi hauskaan köydenvetoon, jossa tytöt murskasivat ja littasivat pojat lyttyyn mahtavalla voimallaan ja muskeleillaan ja voittivat pojat!

Paluumatkalla bussissa oli entistä enemmän melskausta. Kaikki olivat iloisia mutta voipuneita retken huvitusten jälkeen.
Huom! Pojat olivat vielä paikan päällä hieman nyrpeitä järkyttävästä tappiostaan. ;)

 Kirjoittajat:  Siiri, Heta ja Leo 5A 

Istutettu taimi

Kuusen taimia odottamassa,
että pääsevä maahan mönkimään:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti