keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kasvioita kuvaamassa


Peruskoulujen opetussuunnitelmiin kuuluu kaikissa kouluissa kasvioiden tekeminen. Kasvioita tehdessä oppilaat pääsevät opiskelemaan ulos luontoon, syventävät luontosuhdettaan, tutustuvat ilmiöihin, oppivat lajintuntemusta sekä luokittelua ja harjoittelevat tiedonhankinta- ja monilukutaitoja.

Eilen sain 7C:n Iiriksen ja Sallan kanssa olla mukana esittelemässä tyttöjen omia hienoja syksyllä kerättyjä kasvioitaan. Meillä oli mahdollisuus myös verrata uusia kasvioita vastaavanlaiseen kasvioon, joka oli kuitenkin tehty niinkin kauan sitten kuin 1950 -luvulla! Kasvio oli upea kokoelma vaikkakin jo melkoisen iäkäs. Se oli silti vielä edelleen täysin käyttökelpoinen opus, jossa kasvit olivat hienosti prässättyjä ja yhä hyvin helposti tunnistettavia!Kasvioista ja niiden tekijöistä otettiin studiolla ensin hienoja kuvia ihan oikean huippuvalokuvaajan kanssa, minkä jälkeen tehtiin vielä lyhyt haastattelu siitä, millaista kasvioiden tekeminen oikein oli ollut ja oliko se yhtään lisännyt lajintuntemusta ja halukkuutta liikkua luonnossa.

Kaikki sujui oikein mallikkaasti ja tuon työn lopullisena tuloksena on sitten lehtijuttu, joka julkaistaan Yhteishyvä- lehdessä ja verkossa toukokuun lopussa.

Iso kiitos Sallalle ja Iiirikselle! Hyvä tytöt! Ohessa muutamia, ei ammattikuvaajan ottamia otoksia tyttöjen kasvioista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti