perjantai 29. toukokuuta 2015

Loppukevät on retkien aikaa

Kesäloman lähestyessä on yläkoulun retkeilytahti kiihtynyt jokavuotiseen huippuunsa. Auringon päivä päivältä lämpimämpi helotus on saanut aikaan vipinää myös koulukasvitarhalla. Maahan ovat tiensä löytäneet niin porkkanansiemenet kuin 8. luokkalaisten kasvattamat taimetkin.


Menneenä viikonloppu retkeilykerhon porukka pakkasi laukkunsa vielä kerran kevätretken kunniaksi. Vaikka menneinä vuosina koettuja rantakelejä ei tällä kertaa Porkkalanniemen Vetokannakselta löytynytkään, oli tunnelma retkellä jälleen mainio. 


Aika kului tuttuun tapaan telttoja tai riippumattoja viritellessä, ruokaa laittaessa ja rennosta elämästä nauttiessa. Luonto rauhoittaa kerta toisensa jälkeen. Toki yön saapuessa oli aikaa myös vauhdikkaille leikeille, joita osa oppilaista veti hienolla otteella.


Retken päätti tuttuun tapaan lehtorin kierrätystuokio. Neuvojen jälkeen myös suuren ympäristövaikutuksen valmistuksellaan aiheuttavat makkarat löysivät tiensä oikeaan paikkaan roskapöntön sijasta.

Uusi viikko alkoi maanantaina yhdeksäsluokkalaisten perinteisellä retkellä Keimolan Isosuolle. Kaunis suoluonto pääsi jälleen yllättämään, kun joukko oppilaita kohtasi suonsilmäkkeen. 


Keskiviikkona oli vielä aika yölinturetken. Lähes kuudenkymmenen kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisen ryhmä lähti koulun pihalta kello 22 kahdeksan tuntia kestäneelle retkelleen Vanhankaupunginlahdelle. Satakielien ja ruokokerttusen laulu lehdoissa ja järviruovikossa säesti kaikki alueen lintutornit kiertäneen joukkion matkaa. 
Kun auringonnousu valaisi Fastholman läheisiä kallioita, oli retkeilijän helppo suunnata katse horisonttiin ja kohti tulevan lukuvuoden tapahtumia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti