perjantai 4. syyskuuta 2015

KERHOKAUSI ALKAA


 

KÄPYLÄN PERUSKOULUN KERHOT 2015 – 2016

 

KUORO 1.- 4.-luokkalaisille.

Kuoro kokoontuu keskiviikkoisin klo 13.20 - 14.20

Ensimmäinen kokoontuminen ke 16.9. klo 13.20.

Kuorossa lauletaan erilaisia lauluja. Kuoro voi esiintyä koulun juhlissa ja koulun ulkopuolellakin.

Kuorolaiset voivat ottaa mukaan pienen välipalan, jonka voi syödä kuoron alussa.

 

Tervetuloa kaikki yhdessä laulamisesta kiinnostuneet! 😊

 Lauluterveisin, Liisa Tiensuu


 

KOKO KOULUNORKESTERI ; 1.-10. luokan soittoa harrastavat oppilaat

Orkesteri harjoittelee periodiluonteisesti 2. ja 4.jaksossa esiintyäkseen koulun juhlissa. Ensimmäinen kokoontuminen tiistaina 7.10. klo 13.15 lk V31

Yhteyshenkilö: Ulla Salmela, ulla.salmela@edu.hel.fi tai WILMAn kautta

 

LAULUKERHO aloittaa tiistaina 15.9.

Laulun iloa ja ilmaisua 5.-7. luokan oppilaille tiistaisin klo14.15-14.45 luokassa V31.

Yhteyshenkilö: Ulla Salmela

 

TYYLI-LYYLI
Kerho kaikille tyylikkäille 5.-luokkalaisille tytöille: syksyn pukeutumistrendejä, ihonhoitoa ja meikkausvinkkejä. Tyyli-Lyyli myös kokkailee keittiössä, selviytyy murrosiästä ja vierailemme  mahdollisuuksien mukaan Tyttöjen talolla.

Tyyli-Lyylit kokoontuvat syysloman jälkeen viitenä maanantaina 26.10.alkaen kello 13.30 -14.30.


vetäjänä Marita Vainio, marita.vainio@edu.hel.fi

 

 

VIDEOPELIKERHO - EL CLUB DE LOS VIDEOJUEGOS

3.-6.lk kaksikieliset / varhennetun espanjan opiskelijat (kerho espanjaksi)

Videopelikerhossa pelataan videopelejä opettajan johdolla. Lukukauden aikana ehdimme tutustua kolmeen eri videopeliin (mm. Mario Kart, Donkey Konga, Super Smash Bros.), ja järjestää pienet turnaukset. Pelien ikäsuositus on +3. Pelien pelaamisen ohella tutustumme pelien PEGI luokitusjärjestelmään ja käymme keskustelua lasten ja nuorten pelaamisesta.

 

Maanantaisin klo 15:15-16:15 luokka H319


 

 

ELOKUVAKERHO - EL CLUB DE LAS PELÍCULAS

3.-6.lk kaksikieliset / varhennetun espanjan opiskelijat (kerho espanjaksi)

Elokuvakerhossa kuvaamme oman elokuvan. Ensin ideoimme kuvasarjan avulla elokuvan, kirjoitamme käsikirjoitusta, kuvaamme kohtauksia ja yhdistämme ne iMovien/Windows movie makerin avulla. Oppilas saa käyttää oma kännykkää kuvausta varten. Opettajalla on myös käytössään iPad ja Nexus 7, joten oma kännykkä ei ole pakollinen. Elokuvan aihe sovitaan yhdessä oppilaiden kanssa.

Keskiviikkoisin klo 15:15-16:15 luokka H319 (kuvaus tarpeen mukaan ulkona ym.)


 

 

 

HALUATKO OPPIA RUOANLAITTOA? Onko hyvä ruoka lähellä sydäntäsi?

Sinä vitosluokkalainen: Tule KÖKSÄKERHOon! Kerhossa valmistetaan herkullisia ja terveellisiä välipaloja, leivonnaisia ja ruokia hyödyntäen mm. koulun kasvitarhan satoa.

Torstaisin (17.9., 24.9., 1.10., 8.10., 22.10.) klo 13.30-15.30. Kotitalousluokka H020.

Ilmoittaudu: Elisa Heinonen, elisa.heinonen@edu.hel.fi

 

 

LUOVAN TOIMINNAN KERHO 1.-2.-luokkalaisille Untamon rakennuksessa luokkatilassa U34 tai mahdollisuuksien mukaan ulkona koulualueella. Kerhoa pidetään kerran viikossa perjantaisin klo 12.30-13.30.

  

Luovan toiminnan kerhossa harjoitellaan erilaisia kädentaitoja, askarrellaan, muotoillaan ja rakennellaan pieniä kolmiulotteisia töitä. Toteutettavat työt suunnitellaan yhdessä kerholaisten kanssa. 

 

Kerhonvetäjä Emma Cerdà 2B luokan opettaja puh. 0453310401 

 

KUVISKERHO luokkien 5 – 6 oppilaille

Väinölässä maanantaisin klo 14.30- 16.30 luokassa V43. Toivottua ateljeemaista työskentelyä ja mukavaa yhdessäoloa taiteilun, muotoilun ja rakentelun parissa (grafiikkaa, erilaisia piirtimiä, muovailua, arkkitehtuuria, maalausta, askartelua, animointia, valo- ja videokuvausta ryhmän toiveiden mukaan). 

Tervetulleita ovat kaikki innokkaat taiteilusta kiinnostuneet oppilaat!

Kerhonvetäjä Anne Lindström, anne.lindström@edu.hel.fi

 

 

 

TALLER DE ARTE EN ESPAÑOL/  TAIDEPAJA ESPANJAKSI

 

Kerhon osallistujat:

 

Alumnos desde el 1° hasta el 4°grado./ 1lk.-4.lk kaiken tasoiset espanjan lukijat

ovat tervetulleita.

 

Kerhon kokoontumisaika ja –paikka sekä kertojen määrä:

 

Viernes de las 14 a las 16h/ Perjantaisin    Klo 14 – 16
El taller empieza el viernes 11.9./Kerho kokoontuu 15 kertaa ajalla 11.9.
Los ejercicios del Taller de Arte en español irán    acompañados de pequeños relatos o cuentos en español como estímulo y motivación de este curso extraescolar.

El objetivo del Taller es aprender experimentando con los elementos base del lenguaje visual a través de la imaginación, la observación y la retentiva.

Los niños/as aprenderán a dibujar, pintar y modelar volúmenes centrándose en diferentes disciplinas artísticas, lenguajes y temas de la historia del arte en los países hispanohablantes.

En el curso se realizarán gran cantidad de técnicas plásticas: círculo cromático, línea de contorno, figura fondo, dibujo realista, dibujo de claroscuro, formas geométricas, maquillajes, etc.

 

Gerard Cabarrocas Serra gerard.cabarrocas@hotmail.es

 

SOKRATES – FILOSOFIA-KERHO

8- 10 – vuotiaille lapsille (3. – 4.lk). Kokoontuminen keskiviikkoisin. Perinteikästä filosofista pohdintaa ja ajattelun kehittämistä.

ilmoittautumiset ja kyselyt: Kari Vante kari.vante@hel.fi p. 0931085061

 

MAKSULLISIA:

 

LUONTOKERHO 2.-4.luokkalaisille

Kokoontuu tiistaisin klo 14.30 – 16.00, aloitus 8.9.2015 / Untamon rakennus

Liikkumista ja leikkimistä luonnossa ja luonnollisesti

Hinta

kyselyt ja yhteystiedot Olivia Hakala, olivia.hakala@aalto.fi

 

Teatteriharrastusta 1. - 4. luokkien oppilaille

Käpylän peruskoulussa voi harrastaa teatteria kerran viikossa maanantaisin klo 15.00–16.30. Harrastus alkaa ma 31.8. Ryhmä on tarkoitettu 1.–4.-luokkalaisille.

Hinta on 95 e / kausi. Opetuskertoja on 15. Kausi alkaa viikolla 36 (31.8.) ja jatkuu viikolle 51 (14.12.) saakka. Syyslomalla ei ole teatteriopetusta. Keväällä alkaa uusi kausi. Keväällä ryhmän on tarkoitus esiintyä lasten teatteritapahtuma Illuusiossa.

Aika: maanantaisin klo 15.00–16.30
Paikka: Väinölän liikuntasali (Väinölänkatu 7)

Teatteriryhmää ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Hanna Häyhä.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset suoraan ohjaajalle: hanna.hayha@gmail.com, 044 537 1443.

Ryhmään mahtuu enintään 12 henkilöä. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Opetus on Young Art -toimintaa, joka on tavoitteellisesti etenevää teatterialan peruskoulutusta. Lue lisää Young Art toiminnasta Nuorisoseurojen sivuilta: www.nuorisoseurat.fi/young-art-nuori-taide.

Teatteriryhmässä harjoitellaan teatterin tekemisen perusasioita: itseilmaisua, ryhmätyötaitoja, yhteistyötaitoja, luottamusharjoituksia, heittäytymistä, toisten kuuntelemista, toisten katsomista, toisille esiintymistä, improvisointia, erilaisia esiintymistapoja ja -tyylejä, tekstin ja muiden impulssimateriaalien pohjalta näyttelemistä ja teatteriesityksen valmistamista.

Toimintaan osallistuminen vaatii läsnäoloa ja sitoutumista.

Toiminnan järjestää Nuorisoseura Karjalan Nuoret ry., joka kuuluu Suomen Nuorisoseuroihin. Lisätietoja: www.karjalannuoret.fi.

 

 


 

ANNANTALON TAIDEKERHOT 

 

 

MUOTOILUN SKIDIAKATEMIA

  • LAPSET MUOTOILIJOINA (3.-6.-luokkalaisille, ilmainen)
     
     

Tervetuloa joukolla oppimaan muotoilusta vaatesuunnittelija Marika Lehden ohjauksessa! Muotoilun Skidiakatemia -kerhotoimintaa on järjestetty vuodesta 2010 lähtien helsinkiläisillä alakouluilla. Iltapäiväkerhot on suunnattu erityisesti 3.-6.-luokkalaisille ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Mukaan mahtuu max. 15 koululaista.

 

Muotoilun Skidiakatemiassa lapset tutustuvat muotoiluprosessiin ja sen eri vaiheisiin kuten ideointiin, tiedonkeräämiseen, luonnosteluun ja konseptointiin. Kerhojen ohjaajina toimivat ornamolaiset muotoilijat ja Designmuseo vierailee kerhoihin sekä järjestää retkiä museon näyttelyihin. Muotoilun Skidiakatemia -iltapäiväkerhot toteutuvat Designmuseon ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon yhteistyönä ja toiminnan mahdollistaa Helsingin kulttuurikeskus.

 

Kerhoon ilmoittautumiset Designmuseoon, puhelimitse 09 6220 540 klo 8–11, muina aikoina info@designmuseum.fi.

Lisätietoja: museolehtori Hanna Kapanen, hanna.kapanen@designmuseum.fi, puhelimitse M: +358 50 301 6838

 

TULE PARTIOON!

Hei sinä 7-99 -vuotias tyttö! Kaipaatko uutta mukavaa harrastusta? Käpytytöt on Käpylän ensimmäinen lippukunta ja pieni, mutta pippurinen porukka, jossa kaikki tuntevat toisensa pienimmästä sudenpennusta vanhimpaan johtajaan. Partiossa opitaan tärkeitä partiotaitoja ja saadaan vastuuta, hankitaan kokemuksia ja elämyksiä, leikitään ja lauletaan, osataan ensiapua ja sytyttää nuotio, toimitaan luonnossa ja kaupungin vilskeessä, saadaan ystäviä ja syödään muurinpohjalettuja - eikä varmasti kukaan jää vaihtopenkille ihmettelemään.
Ryhmät kokoontuvat osoitteessa Väinölänkatu 11 G, Käpylässä.Käpytytöissä on toimintaa seuraavan ikäisille lapsille ja nuorille:

 

Kaksi ryhmää 7-10-vuotiaille

Kaksi ryhmää 10-12-vuotiaille

Yksi ryhmä 12-15-vuotiaille

 

Soita ja tule tutustumaan toimintaan tai kysy lisää! Lippukunnan yhteyshenkilönä toimii Katariina Kultapuro p. 040 542 1791, kultapuro.post@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti