maanantai 14. maaliskuuta 2016

Koulukuulumisia kakkosluokalta

Joululoman jälkeinen kevätlukukausi lähti käyntiin mukavasti! Tässä muutamia maistiaisia viime kuukausilta 2B-luokasta.AVARUUS

Monissa kakkosluokissa teemana ympäristötiedossa on ollut Avaruus ja aika. Parilukemisena olemme harjoitelleet sujuvaa lukemista ja tiedonhakua tekstistä. Mittasuhteita ja planeettojen ominaisuuksia, sekä harpin ja viivottimen käyttöä opeteltiin oman Linnunradan askartelussa.


KIRJOITTAMISTA TIETOKONEELLA

Oppilaiden kanssa olemme kirjoittaneet ensimmäiset tarinamme tietokoneella. Loistavan alustan tähän tarjosi Storybirds niminen nettisivu, jossa pääsee kirjoittamaan kuvista ja lukemaan oppilaille luodun Luokkahuoneen kautta toisten luokkalaisten kirjoittamia tarinoita. Kevätnäyttelyyn esille tulevia tarinoita saa lukea sitten kuka vain!

https://storybird.com/

VALOKUVAUSTA

"Maailma jossa olen" -valokuvaus/kirjoitusprojektissa tutustumme valokuvauksen perusteisiin ja erilaisten kuvaamistehtävien ja kirjoitelmien kautta siihen, keitä me olemme. Lisätietoja: 
Tiina Lehtoranta ja Martti Lintunen: (toim.): Maailma jossa olen Kaisaniemen ala-asteen katseita

ESA JA ESINEET - MUOTOILU JA DESIGN - VIERAILU DESIGNMUSEOSSAKatsastimme Designmuseon Lapsen vuosisata näyttelyn ja samalla saimme lainaksi Esa ja esineet salkun, joka tutustuttaa lapset muotoiluun ja designiin. Kahden viikon ajan työskentelymme tutustumalla keskeisiin suomalaisiin muotoilijoihin ja heidän tuotteisiinsa. Lisätietoja projektista http://esajaesineet.fi/OPPILASKUNNAN HANKE 2016


Tänä lukuvuonna oppilaita on kutsuttu ideoimaan osallistavaa, innovatiivista, muokkautuvaa ja kaikenlaista oppimista tukevaa oppimisympäristöä. Luokassamme ideoitiin koko koulua ja sen oppilaita palvelevia kalustehankintoja, erityisesti silmällä pitäen erilaisten ja eri paikkoihin Untamon rakennukseen sijoitettavia oppimisympäristöjä. Opettaja hienosti näitä pisteitä kutsuu eriyttämistiloiksi. Loistavia ideoita ja keskustelua tästä syntyi!KOODAUS JA OHJELMOINTIOpettaja kävi Innokas-verkoston järjestämässä Koodaus ja ohjelmointi koulutuksessa yhdessä muutaman muun koulumme opettajan kanssa. Päivästä tarttui mukaan paljon hyödyllistä materiaalia ja toteuttamisideoita koodauksen opetukseen. Arvannette varmaan mitä uutta aloitamme, kun saamme päätökseen meneillään olevat projektit! 

Aiheeseen voi tutustua esimerkiksi seuraavan hulvattoman videon avulla: https://www.youtube.com/watch?v=2zVpWu1i5qM

Kauniita kevätpäiviä toivottaen

Emma ja 2B:n oppilaat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti