tiistai 6. syyskuuta 2016

Käpylän peruskoulun KERHOT


KERHOT


KERHON NIMI: Pidätkö laulamisesta?
Alaluokkalaisten kuoro kokoontuu tiistaisin klo 13.20 – 14.20 Untamon luokassa U43.
Lauletaan yhdessä ja esiinnytään erilaisissa tilaisuuksissa. Kaikki laulamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.
Ensimmäinen kokoontuminen on tiistaina 6.9. klo 13.20.
Iloisiin tapaamisiin!
Terveisin, Liisa Tiensuu
KERHON NIMI: Kuoro 3.-6.lk
Laura Kiviranta / kiviranta.laura2@edu.hel.fi tai Wilma
Tervetuloa kuoroon kaikki laulamisesta kiinnostuneet 3.-6.luokkalaiset! Laulamme monipuolisesti yhdessä sovittua ohjelmistoa niin yksi- kuin kaksiäänisestikin. 
Tapaamme maanantaisin klo 14.30-15.15 Väinölän musiikkiluokassa alkaen 29.8.
Koulun ORKESTERI kokoontuu lokakuussa.
Musiikinopettaja tiedottaa asiasta erikseen.
Laura Kiviranta / kiviranta.laura2@edu.hel.fi tai Wilma

KERHON NIMI: Taller de arte en español/  Taidepaja espanjaksi
Kerhon osallistujat: Alumnos desde el 1° hasta el 4°grado./ 1lk.-4.lk kaiken tasoiset espanjan lukijat ovat tervetulleita.
Kerhon kokoontumisaika ja –paikka sekä kertojen määrä: luokassa U2
Viernes de las 14 a las 16h/ Perjantaisin    Klo 14 – 16
El taller empieza el viernes 9.9./Kerho kokoontuu 12 kertaa alkaen 9.9.
Lugar / Paikka: Untamon rakennuksessa eli luokassa U2 jos on mahdollista.
Mitä kerhossa tehdään:
Los ejercicios del Taller de Arte en español irán    acompañados de pequeños relatos o cuentos en español como estímulo y motivación de este curso extraescolar.
El objetivo del Taller es aprender experimentando con los elementos base del lenguaje visual a través de la imaginación, la observación y la retentiva.
Los niños/as aprenderán a dibujar, pintar y modelar volúmenes centrándose en diferentes disciplinas artísticas, lenguajes y temas de la historia del arte en los países hispanohablantes.
En el curso se realizarán gran cantidad de técnicas plásticas: círculo cromático, línea de contorno, figura fondo, dibujo realista, dibujo de claroscuro, formas geométricas, maquillajes, etc.
Tällä taidepajalla oppilaat oppivat espanjaa taiteen avulla. Käytämme espanjan kielisiä satuja ja tarinoita inspiraation lähteenä. Opiskelemme visuaalisia peruselementtejä väreistä, muodoista sekä sommittelusta. Kurssilla käytetään erilaisia maalaus- ja piirustustekniikoita sekä toteutetaan kolmiulotteisia harjoituksia mm. paperimassasta. Keskitymme erityisesti espanjankielisten maiden taidehistoriaan, josta haemme inspiraatiota ja opimme samalla maiden taiteesta.
Vetäjän yhteystiedot: Gerard Cabarrocas Serra

KERHON NIMI: Tanssiherätys - luovan tanssin kerho 1-3 luokkalaisille torstaiaamuisin klo 8-9, 8.9-15.12.2016 (syyslomalla ei tuntia).
Kerhossa herätään yhdessä liikkuen erilaisten tanssiharjoitteiden kautta. Tarkoitus on tutustua oman kehon erityisyyteen ja tutkailla kunkin omaa liikkeettä. Osallistujat saavat tuoda välillä omaa musiikkiaan mukanaan, teemme yhdessä tanssisarjoja ja omia sooloja. Huolehdimme myös kehostamme sitä aktivoiden ja venytellen. Lopuksi teemme loppurentoutuksen, näin harjoittelemme myös rauhoittumista.
Kerhomaksu 2 e/krt
Ohjaaja: Tanssinopettaja, koreografi ja joogaohjaaja Kati Raatikainen, sähköposti: katiraatikainen81@gmail.com, puh. 0505768942
KERHON NIMI: Luontokerho
 
Luontokerhossa tutustutaan lähiluontoon retkeillen, tutkaillen ja leikkien. Joka viikko on luvassa erilaista puuhaa ja elämystä: mm. ötököiden luupittelua, linturetkeä, luontoaskartelua, kasvien tutkailua sekä erätaitoja. Käpylän peruskoulun luontokerho kokoontuu 14.9. alkaen keskiviikkoisin klo 1415.30. Kerho ei kokoonnu koulun loma-aikoina. Kerho on suunnattu ensisijaisesti 2.3.-luokkalaisille. Luonto-Liiton luontokerhon osallistumismaksu on 50€/lukukausi.
Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: tiia.salminen@helsinki.fi
 
Tule Partioon!

Hei sinä 7-99 -vuotias tyttö! Kaipaatko uutta mukavaa harrastusta? Käpytytöt on Käpylän ensimmäinen lippukunta ja pieni, mutta pippurinen porukka, jossa kaikki tuntevat toisensa pienimmästä sudenpennusta vanhimpaan johtajaan. Partiossa opitaan tärkeitä partiotaitoja ja saadaan vastuuta, hankitaan kokemuksia ja elämyksiä, leikitään ja lauletaan, osataan ensiapua ja sytyttää nuotio, toimitaan luonnossa ja kaupungin vilskeessä, saadaan ystäviä ja syödään muurinpohjalettuja - eikä varmasti kukaan jää vaihtopenkille ihmettelemään.
Ryhmät kokoontuvat osoitteessa Väinölänkatu 11 G, Käpylässä.


Käpytytöissä on toimintaa seuraavan ikäisille lapsille ja nuorille:
Kaksi ryhmää 7-10-vuotiaille
Kaksi ryhmää 10-12-vuotiaille
Kaksi ryhmä 12-15-vuotiaille
Soita ja tule tutustumaan toimintaan tai kysy lisää! Lippukunnan yhteyshenkilönä toimii Katariina Kultapuro p. 040 542 1791, kultapuro.post@gmail.com
Käpylän klubin ja Käpylän Urheilijoiden SHAKKIKERHO
 torstaisin klo 15-16 ja 16-17 koululla Väinölän 1. kerroksessa
ja torstaisin klo 18-20 kirjastossa.
Kaikki ovat kaikille avoimia. Ensimmäinen kerta 8.9.
Myöhemmin alkavat tanssi, sähly, sirkus ja jooga.
Niistä tietoa, kunhan ohjaajat ovat selvillä. Lisätietoja voi kysellä: klubi@luukku.com Heikki Takkinen
KERHON NIMI: Suomea suomeksi äideille ja tyttärille – ja vähän muillekin perheenjäsenille
vetäjänä Jaana Anttila-Tammi
KENELLE TARKOITETTU: Maahanmuuttajaperheiden äideille, tarvittaessa myös tyttärille (naisryhmä), perheen pienimmät tervetulleita mukaan
KERHON SISÄLTÖ: Suomea opiskellaan keskustellen ja yhdessä puuhaten (tehdään samalla ruokaa, pientä naposteltavaa, tutustutaan osallistujien kulttuureihin ja suomalaisiin perinteisiin). Joka kertaan sovitellaan jokin suomen kielen kannalta keskeinen asia, joka opitaan keskustellen.
Kerhon tavoite on edistää ihmisten ja kulttuurien kohtaamista; tarkoitus on suomen kielen ja kulttuurin tuntemuksen lisäksi tuoda koulun monikulttuurisuutta näkyviin. Myös opettaja(t) ovat oppijoita.
KOKOONTUMISAJAT: Kahdesti kuukaudessa iltaisin, tarvittaessa useammin (viikoittain)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti