perjantai 11. marraskuuta 2016

Marraskuun terveisiä!


Toinen jakso on lähes puolivälissä. Oppilaiden tavoitekeskustelut joko ryhmissä tai yksilökohtaisesti on kohta käyty luokanopettajan, kotiväen ja oppilaan kesken. Tämä on osa uuden opetussuunnitelman mukanaan tuomaa laaja-alaisen taitojen arviointia. Laaja-alaisia oppimiskokonaisuuksia ovat mm. ajattelun taidot ja oppimaan oppiminen, monilukutaito, yhteisölliset valmiudet jne.

 

Vanhempainyhdistys on järjestänyt kotiväelle tapaamisia tässä marraskuun aikana. Luokkien 1 . 3 ja 6-7 vanhemmille on tarjottu keskustelutilaisuuksia, joissa voi jakaa kokemuksiaan, kysyä neuvoa muilta ja verkostoitua keskenään. Luokkien  6 – 7 tilaisuudessa oli mahdollisuus myös kysyä seiskaluokalle siirtymisestä. Wilman kautta on lähetetty viesti ja opaste, miten siirtyminen 6.luokalta 7. luokalle järjestyy. Kun oppilas jatkaa omassa koulussa, ei tarvitse tehdä mitään (paitsi erityisen tuen oppilaiden osalta, opettaja hoitaa neuvottelun ja opastuksen).

 

Vanhempainyhdistys järjestää kaksi mukavaa tapahtumaa oppilaille tämän jakson aikana. Ensimmäinen on ammattien aamu perjantaina 18. joulukuuta yseille. Tällöin muutama eri ammattien edustaja tulee kertomaan omasta työstään ja opiskelustaan oppilaille. Toinen tapahtuma on torstaina toista kertaa toteutuva Valon aamu, jolloin muistutetaan heijastinten käytöstä. Kiitos VY!

 

Tiistaina 22.11. ja keskiviikkona 23.11. on päättöluokkien kotiväen ja oppilaiden itsensä mahdollisuus saada tietoa jatko-opinnoista ja tutustua helsinkiläiseen jatko-opintotarjontaan. Tiistain tilaisuus on päivällä ja se on tarkoitettu ensisijaisesti vieraskielisille huoltajille, paikalla on tulkkeja. Keskiviikkoiltana ovat kaikki tervetulleita Stadin ammattiopistolle Sturenkadulle. Tilaisuudessa kerrotaan sekä lukio- että ammatillisista opinnoista.

 

Jännittävä ilta on tiistaina 22.11. Silloin tulevien ykkösluokkalaisen kotiväet kokoontuvat Luonnontiedelukion auditorioon kuulemaan kouluun ilmoittautumisesta ja koulupaikan määräytymisestä. Käpylän ja Koskelan alueella on yhtenäinen oppilaaksiottoalue. Aluepäällikkö osoittaa jokaiselle oppilaalle koulupaikan joko Käpylän peruskoulusta, Yhtenäiskoulusta tai Koskelan ala-asteen koulusta. Käpylän peruskouluun voi hakea opiskelemaan varhennettua tai kaksikielistä espanjaa soveltuvuuskokeella. Illassa on paikalla aluepäällikkö sekä koulujen rehtorit ja opettajia kertomassa koulusta ja vastaamassa kysymyksiin. Vanhempainyhdistykset tarjoavat pikkupurtavaa.

 

Koulu viettää Suomen itsenäisyyden juhlaa koulun väen kesken perjantaina 2.joulukuuta. Maanantai 5. joulukuuta on tehty Kirmyjäispäivänä.

 

Joulukirkkoon pääsevät halukkaat oppilaat tiistaina 13. joulukuuta. Jos ei halua osallistua tapahtumaan, koulussa järjestyy työjärjestyksen mukaista tai muuta ohjelmaa. Kirkko on Käpylän kirkko Metsolantiellä ja tapahtumat ovat iltapäivällä alakoulun katsomusaineiden tuntien aikana.

 

Yläluokkien oma lukukauden päättäjäisjuhla järjestetään perjantaina 16. joulukuuta iltapäivällä. Ysit valmistelevat parhaillaan juhlaa, johon osallistuvat luokkien 7 – 10 oppilaat ja koulun aikuiset. Koko koulun yhteiset juhlat järjestetään peräti neljä kertaa, kaksi eri kokoonpanoa valmistelee juhlia. Juhlien aikataulu on seuraava:

 

ke 21.12   yleisesti luokanopettajan päivä 9.15 – 13.15

               juhlat       8.30 – 9.30 kotiväelle

                             luokat 1AC, 1-2E, 3B, 6AC

                             10 – 11    luokat ilmoitetaan myöhemmin

 

to 22.12.  yleisesti luokanopettajan päivä 9.15 – 11

               juhlat       8.30 – 9.30 kotiväelle

                             luokat 1BDH,3AC, 6BDE

 

               juhlat       10 – 11    luokat ilmoitetaan myöhemmin

 

Kotiväelle avoimeen juhlaan voivat osallistua kaikki koulumme oppilaiden kotiväet. Tervetuloa jompaankumpaan juhlaan, joka sopii aikatauluun.

 

Luokkien 1 – 4 oppijat saavat lukuvuoden päättyessä sanallisen lukuvuositodistuksen.

Luokkien 5 ja 6 oppijat saavat keväällä lukuvuositodistuksen, jossa opiskelun eteneminen on arvioitu numeroin. Lisäksi he saavat jouluarvioinnin, jossa osassa opiskeltavia aineita on numeroarviointi. Näiden lisäksi oppijat saavat sanallista palautetta oppimisestaan pitkin lukuvuotta.

Luokkien 7 -10 oppijat saavat keväällä lukuvuositodistuksen, joka luokka-asteen 9 osalta on perusopetuksen päättötodistus. Lisäksi he saavat jaksoarvioinnit jokaisen jakson päätteeksi.

 

Mukavaa talven alkua toivottaa rehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti