keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kevään aikatauluja ja ensi vuodesta


Viimeinen kuukausi tätä kouluvuotta on jäljellä. Vuoden aikana uuden opetussuunnitelman yleinen osa on otettu käyttöön kaikilla luokka-asteilla ja uusi tuntijako luokilla 1 – 6. Arvioinnin osalta uuden opetussuunnitelman tavoite- ja tavoitearviointikeskustelujen on ollut tarkoitus lisätä oppijoiden, kotiväen ja opettajien tapaamismahdollisuuksia.

 

Toukokuussa on kaksi arkivapaata: vapunpäivä ja helatorstai. Helatorstain jälkeinen perjantai on koulupäivä. Vappua edeltävänä perjantaina koulussa vietetään POP UP –koulupäivää. Oppilaat järjestävät toisilleen toimintapajoja ja opastavat muita taidoissa ja tiedoissa. Tarjolla on tosi hienoja pajoja, joissa erityisosaamistaan voivat jakaa kaikki halukkaat. Osassa helsinkiläisiä kouluja myös kotiväen edustajat ovat voineet pitää pajoja, mutta tällä kertaa tässä käpyläläisessä mallissa nauttivat oppilaat vertaisoppimisesta. Perjantaina iltapäivällä yläkoulun oppilaat kokoontuvat vielä yhteiseen riehaansa, vappuilotteluun.

 

Kaikki oppilaat ovat vuoden aikana opiskelleet erilaisten ilmiöiden parissa. Koko koulun yhteinen teema oli espanjankielinen maailma ja sen eri ilmentymät. Viime syksynä moni luokka keskittyi erityisesti kulttuuriin ja taiteeseen. Toinen iso teema on jo ollut Suomi 100, joka on taustalla myös 9. päivä toukokuuta oppilastyönäyttelyssä.  Ilmiöoppiminen on vielä harjoittelua ja niin oppijat kuin opettajat ovat voineet harjoitella kysymysten asettelua, tutkivaa oppimista ja arviointia, niin itsearviointia, vertaisarviointia kuin opettajan antamaa ohjausta ja palautetta ilmiökeskeisestä opiskelusta.

 

Toukokuun alussa saapuu viimeinen ryhmä vierailijoita Latinalaisesta Amerikasta, Perusta. Nämä vierailut ovat antoisia myös meille vastaanottajille, sillä kysymykset ja ihmetykset saavat meidät näkemään oman koulujärjestelmämme upeita kohtia. Opettajat kertovat yleensä aluksi koulustamme, jonka jälkeen vierailijat osallistuvat luokkien tunteihin.

 

Toimintapäiviä on toukokuussa useita:

4.5. siivouspäivä

9.5. oppilastyönäyttely – tervetuloa kaikki tutustumaan tuotoksiin!

10.5. paraolympialaiset Hykkylän pihalla – vieraina Suomen kärkiurheilijoita

11.5. kouluun tutustumiset klo 8.15 tulevat ykköset ja klo 14 tulevat seiskat

15. -18.5. Suomi 100 teemalla Taitaja-messut kaikille 7 – 10 luokkalaisille

24. -26.5. retkeilykerhon retki Porkkalanniemeen

29.5. oppilaat (luokat 6) vastaan opettajat pesismatsit

31.5. oppilaat (luokat 7 – 9) vastaan opettajat sählyottelut

2.6. päättäjäiset klo 9.45 ja 11.45 luokille, jotka eivät esiinny

3.6. päättäjäiset

                      8.15 luokat 9

                      9.45 ja 11.00 esiintyvien luokkien kotiväelle

Luokanopettajat tiedottavat luokkien juhlista.

 

Luokkien 1 – 4 oppijat saavat lukuvuoden päättyessä sanallisen lukuvuositodistuksen.

Luokkien 5 ja 6 oppijat saavat keväällä lukuvuositodistuksen, jossa opiskelun eteneminen on arvioitu numeroin.

Luokkien 7 -10 oppijat saavat keväällä lukuvuositodistuksen, joka luokka-asteen 9 osalta on perusopetuksen päättötodistus.

 

Ensi lukuvuoden opettaja-asiat ovat vielä järjestelyssä. Koulussa on riittävästi luokanopettajia viroissaan. Yksityisistä syistä osa ei ole työtehtävissä, ja sijaisjärjestelyjä tehdään parhaillaan. Luokkien opettajista tiedotan viimeistään toukokuun puolivälissä

 

Aurinkoista toukokuuta toivottaen rehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti