maanantai 29. toukokuuta 2017

Retkeilykerho tehnyt jo 67 retkeä

Koulumme 7.-9.-luokkalaisten retkeilykerho tekee  neljä retkeä vuodessa. Retken ideana on viettää viikonlopun verran luonnossa kaikkien helposti joukkoliikenteellä saavutettavissa olevalla paikalla. Kerhon tärkein ohjelma on itsessään luonnossa olo ja siellä itsensä pitäminen lämpimänä ja kylläisenä. Lisäksi toki leikitään, hassutellaan, kuljetaan pikku lenkki ja tehdään sitä mitä mieleen tulee. Toki kerho on myös koulua ja sillä on vakaviakin tavoitteita: kerhon perustajan sanoin: luontosuhteen voi saada vain olemalla luonnossa. Lisäksi yhdessä oleminen kasvattaa vastuuta itsestä ja toisesta.

Ansioituneet retkeilijät palkitaan 9.luokalla retkeilykerhon stipendillä. Usein on käynyt niin, että retkeily on tuntunut niin mukavalta, että koulustamme jo poislähteneet tulevat retkipaikalle tervehtimän ja auttamaan. Legendaarisin tällainen retkeilijä Janne Sarkkinen on osallistunut lähes kaikkiin retkiin peruskoulusta lähtönsä jälkeen ja tästä siis on aikaa jo 7 vuotta... Kerhon perustivat aikoinaan Kirsi Arino ja Jukka Talvitie. Kirsi retkeilee nykyään Vesalan peruskoulussa ja Jukka kääkättää vielä ja on osallistunut jo 65:een retkeen. Lisäksi apuna on aina ollut paikallisia partiolaisia Kuksista tai Käpytytöistä.

Viimeisin retkemme tehtiin Italia-teemalla Porkkalanniemelle helatorstaina. 37 oppilaan, Jannen ja viiden opettajan kera. Pienet tunnelmat retkestä oheisessa videossa ja lisäksi riistakameran ottamassa time-lapsessa retkipaikalta.
Riistakameran kuvaa samaiselta retkeltäEnsi vuoden retket on taas alustavasti ajateltu, toki aina voi sattua ja tapahtua ja päivämäärät voivat vaihtua.

Kesäretki Kaunissaareen 25.-27.8.
Syysretki Nuuksioon 29.9.-1.10
Talviretki 16.3.-18.3.
Kesäretki Pokkalaan 26.-28.5.2018
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti