keskiviikko 30. elokuuta 2017

Ulkona oppimassa

Ympäristöoppia, matematiikkaa, kuvataidetta ja liikuntaa lähimetsässä
1C ja 1D-luokkat lähtivät lähimetsään tunnistamaan puita, laskemaan lukumääriä, tekemään luontotaidetta sekä liikkumaan. Kumpulan metsikkö olikin tuttu paikka monelle oppilaalle, eskarin Metsämörri-tempauksista.Aluksi tutkittiin ja tunnistettiin ympärillä kasvavia puita. Tämän jälkeen pareittain etsittiin ympäristöstä luonnonmateriaalia annettujen ohjeiden mukaan.

Metsässä kävi kova kuhina, kun 48 innokasta oppijaa kirmasi kasvien, kivien ja lehtien perään.Kun kaikki neljä lehteä, kahdenksan heinää, kaksi kukkaa, seitsemän risua jne. oli kerätty, yhdistettiin kahden parin materiaalit ja uutena tehtävänä oli luoda näistä materialeista jokin metsään sopiva eläin. Pienet taiteilijat pääsivät vauhtiin ja syntyi upeita taideteoksia.

Kivaa oli, vaan vapaata leikkiaikaa silti vielä kaivattiin lisää. Ensi viikolla uudelleen, ja kun toimintatavat tulevat tutuiksi jää sitä vapaata leikkiaikaakin vähän enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukuvuosi alkaa torstaina 13.8

Tervetuloa kouluun! Koulut alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan ensi viikon torstaina 13.8.2020 lähiopetuksena kaikille koulumme oppilaille. ...