maanantai 27. marraskuuta 2017

Kakkosluokkien ilmiöprojekti

Kakkosluokkien syksyn ilmiöviikon aiheena oli Suomi-design. Tutustuimme ensin suomalaisen muotoilun eri osa-alueisiin, kuten huonekaluihin, valaisimiin, taide-esineisiin, erilaisiin tekstiilituotteisiin, astioihin sekä muihin arkipäivän käyttöesineisiin. Laajensimme muotoilun käsitteen koskemaan myös arkkitehtuuria ja tutustuimme muun muassa Alvar Aallon suunnittelemiin rakennuksiin.

Suomalaisesta muotoilusta inspiroituneena oppilaat pääsivät suunnittelemaan haluamaansa esinettä. Ajatuksena oli tehdä joko aidon kokoinen esine tai esineen pienoismalli. Suunnitelmaan kirjattiin tarvittavat materiaalit ja piirrettiin kuva tulevasta esineestä. Esineelle sai keksiä itse myös nimen.

Suunnittelun jälkeen ryhdyttiin työhön yksin tai yhdessä jonkun kanssa. Töitä tehtiin sekä koulussa että kotona. Materiaaleja käytettiin monipuolisesti: töistä löytyy muun muassa puuta, pahvia, kangasta, darwi-massaa, metallia, nappeja, helmiä. Työskentely oli innokasta ja intensiivistä. Kuuluipa muutamista suista, että tämä on parasta, mitä koulussa on tehty.
Alla on muutamia valmiita töitä.


Töitä pääsee nyt ihailemaan Untamon ykkös- ja neloskerroksiin, missä ne ovat esillä perjantaihin 15.12 asti.

Tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukuvuosi alkaa torstaina 13.8

Tervetuloa kouluun! Koulut alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan ensi viikon torstaina 13.8.2020 lähiopetuksena kaikille koulumme oppilaille. ...