maanantai 30. tammikuuta 2017

Talviloman molemmin puolin


Lukuvuoden kolmas jakso on jo lähes puolivälissä.  Aika ennen talvilomaa on monelle oppijalle ja heidän perheelleen harkinnan ja miettimisen aikaa. Koulussa tammikuun alku on kulunut erilaisissa esittelyissä sekä monenlaisissa tapaamisissa.

 

Kouluun ilmoittautuminen on eskariperheissä ajankohtaista: kaksikielisen ja varhennetun espanjan soveltuvuuskokeet järjestetään kuluvalla viikolla. Kakkosluokkalaiset eivät koulussamme valitse uutta kieltä, vaan kaikki aloittavat englannin kielen. Neljännellä luokalla on tarjolla valinnainen kieli espanja tai saksa. Toinen kielistä on vuosittain alkanut yhteisenä ryhmänä Koskelan ala-asteen nelosten kanssa.

 

Kutoset ovat ratkoneet jatkohakua. Seiskalla jatkavalle luonto ja tiede –luokalle on myös täydennyshaku myös kuluvalla viikolla. Ja vielä talviloman jälkeen on päättävien ysi- ja lisäluokkalaisten jatkohaut päällä.

 

Helmikuun alussa osassa luokkia vietetään vanhempainyhdistyksen toivomaa Mediataitoviikkoa. Erityisesti alkuopetuksen luokat 1 – 3 ovat syventymässä tähän teemaan. Myös kunnan järjestämät uinnit alkavat tässä ennen talvilomaa. Uinnit on tänä vuonna suunnattu kaikille luokka-asteille 1 – 6. Useimmat koulumme oppilaat käyvät liikuntatunneilla uimassa syksyisin ja keväisin läheisessä Kumpulan uimalassa. Talviloma on viikko 8 kaikissa helsinkiläisissä kouluissa.

 

Viikolla 9 järjestyy keskisen Helsingin alueellinen yhteistyötoiminta Koskelan nuorisotalolla. Jokainen 6.luokka käy siellä Valintojen stoorissa, jossa on tarkoitus pohtia henkilökohtaisten päihde- ja muiden valintojen vaikutusta omaan elämään. Saman viikon torstaina esiintyy Käpylän musiikkiopiston jousiorkesteri luokille 1 – 7. Ja paljon, paljon muuta oppimisen merkeissä kolmannen jakson loppuun saakka!

 

Kotiväelle on tarjolla vanhempainilta 15.helmikuuta teemalla

 

UUDEN OPPIMISEN ILTA

keskiviikkona 15.2. klo 17.30 - 19.30
Hykkylän oppilasravintola, Mäkelänkatu 93
(sisäänkäynti sisäpihan puolelta)


17.30 yleistä uudesta opetussuunnitelmasta Käpylän malliin (rehtori Sirpa Kopsa)

17.40 - 18 hanke-esittelyä Käpylän malliin: toiminnallinen matematiikka, digitaalista yhteiskuntaoppia ja kielten opiskelua, portfolio

18 - 18.15 aivot ja oppimisen myytit (Jukka-Pekka Anttinen, erityisopettaja ja oppimisen asiantuntija)

Viiden minuutin taukojumppa

18.20 -18.40 uusi OPS, mikä muuttui - missä mennään? 

18.40 -19 PISA-tulokset ja oppimaan oppimisen -tulokset – mitä niistä?

Toisen kerran taukojumppaa, viisi minuuttia!

19.05 - 19.25 Keskustelua, pohdintaa ja porinaa

Tilaisuus päättyy ja sovitaan ja sovitaan jatkotapaamisista klo 19.30

 

Ilmoittaudu lähettämällä meiliä jukka-pekka.anttinen@edu.hel.fi tai tule vain vapaasti paikalle.

Tervetuloa!

torstai 26. tammikuuta 2017

Säpinää kouluun ilmoittautumisessa

Tulevien ekaluokkalaisten ilmoittautumisessa säpinää!

Keskiviikkona 25.1.2017 kävivät innokkaat tulevat koululaiset ilmoittautumassa Käpylän peruskouluun. Paikan päällä sekä sähköisesti kouluumme ilmoittautui yhteensä 113 oppilasta. Tulevien ekaluokkalaisten määrä tarkentuu vielä kevään kuluessa. Kaikki päätökset oppilaaksiotosta lähetetään koteihin viimeistään 8.3.2017.

Ensi viikolla Käpylän peruskoulussa järjestetään testit varhennetun espanjan (ti 31.1.) sekä vieraskielisen suomi- espanja opetuksen osalta (ke 1.2.).
Ilmoittautumisen yhteydessä alkoi myös haku iltapäivätoimintaan. Hakuaikaa riittää aina 28.4.2017 saakka.
Tulevien ekaluokkalaisten kouluun tutustumispäivä järjestetään torstaina 11.5.2017 klo 8.15 - 10.00 Untamon rakennuksessa. Tapaamisiin viimeistään silloin!
Kiitokset ilmoittautumisen järjestelyihin osallistuneille aikuisille ja oppilaille sekä mukavaa kevättä kaikille tuleville oppilaille ja heidän perheilleen!

100-päivää viisaampia

Perjantaina 20.1.2017 ekaluokkalaiset juhlistivat sadatta koulupäiväänsä ja käynnistivät 100-juhlaviikkonsa. Juhlaviikon ohjelmaan kuului 100-disko, jossa marssi sata pientä elefanttia ja tanssittiin Sadan salaman tahtiin. Sadan muron koru valmistui sataruudukon avulla. 100-näyttelyyn on kertynyt upeita sata-oivalluksia ja sadan kyykyn haaste on heitetty. Sadan legopalikan rakennelmat syntyvät hyvää vauhtia. Viikkoon mahtuu vielä paljon toimintaa, tutkimista ja tekemistä vain mielikuvitus ja sata rajana.

                                                       "Ihanaa olla sata päivää viisaampi!"