keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Somesokkeloa koululla


Kuinka moni vanhempi oikeasti ymmärtää, miten nuoret käyttäytyvät sosiaalisessa mediassa? Kuinka hankalaa rajojen asettaminen ja somekäyttäytymisen valvominen on ilman faktoja? Asiat, jotka kauhistuttavat aikuisia saattavat olla nuorille arkipäivää.

Kuluneella viikolla Käpylän peruskoulun 6. – 8. luokkien oppilaat osallistuivat Prologue Groupin nuorten työntekijöiden räätälöimään koulutukseen, jossa oppitunnin pääpainona olivat fiksu somekäyttäytyminen, mitä somessa kannattaa tehdä ja mitä ei sekä puututtiin myös nuorten nettikiusaamiseen sekä syrjäytymiseen.

Tiistai-iltana koulun vanhempainyhdistyksen tukemassa aikuisten tilaisuudessa aiheena oli: "Sosiaalinen media nuorten silmin: miksi käyttäydyn somessa niin kuin käyttäydyn". Vanhemmat (lue = äidit!) saivat oppia miksi ja miten lapset ja nuoret käyttävät somea. Tutuksi tulivat nuorten arkipäiväiset somekanavat ja niiden tarkoitukset sekä somen nykytrendit; selfiet, huomion hakeminen, suljetut ja avoimet profiilit, privaatit tilit sekä meemit.

Olipa mielenkiintoinen pläjäys! Kiitokset kaikille osallistuneille sekä asiantunteville opastajille (http://www.prologuegroup.fi)!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti