maanantai 13. elokuuta 2018

Käpylän peruskoulukin on liikkuva koulu



Liikunta parantaa oppimissuorituksia ja lisää hyvinvointia. Siksi koulumme on, kuten monet muutkin koulut Suomessa nykyään liikkuvia kouluja. Tarkoituksena on lisätä liikettä koulupäivään ja tehdä koulupäivistä aktiivisempia. 

Isot teemat ovat osallisuus, oppiminen ja liikkeen lisääminen

Lue lisää: liikkuvakoulu.fi

 

Viikonlopun Helsingin Sanomissa oli pitkä juttu Käpylän peruskoulun Liikkuvasta koulusta.
Hyvä Linnea ja koko Liikkuva koulu- tiimi! 

Koko jutun voit lukea täältä






1 kommentti:

  1. Hyvä. Tässä voisi myös harkita, miten oppilaita virallisesti ohjeistetaan, ja kannustaako ohjeistus arkiliikkumiseen vai haittaako se sitä. Esimerkiksi lukuvuositiedotteessa sanotaan näin:

    "Opettajien ehdoton toive on, että 1. - 3.-luokkalaiset eivät käytä ilman aikuisen seuraa polkupyörää koulumatkoilla turvallisuussyistä. Muiden luokkien oppilaat voivat tulla kouluun polkupyörällä muistaen käyttää pyöräilykypärää."

    Ehdoton toive, mikä se on? Se on varmaan muotoilu, joka kuulostaa käskyltä, mutta on muotoiltu tietäen, että koululla ei oikeasti ole valtaa päättää tästä asiasta. Vain huoltajilla on.

    Voisi myös harkita tuon muotoilun korjaamista. On kaikkien etu, jos lapset oppivat toimimaan liikenteessä turvallisesti pienestä pitäen. Huoltajat tietysti tietävät, onko juuri heidän lapsellaan edellytykset tähän, mutta koulun ei ainakaan pitäisi lähteä hankaloittamaan asiaa.

    Sen sijaan koulun pitäisi systemaattisesti opettaa lapset toimimaan liikenteessä. Viidesluokkalaisten pitäisi jo osata ajaa ajoradalla, sillä 12 vuotta täyttänyt ei enää laillisesti aja jalkakäytävällä.

    Lisätietoja esim. https://pyoraliitto.fi/blogi/huoltaja-paattaa-koulumatkasta

    VastaaPoista