keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Silmukoiden sinfoniaa

4B- ja 4C-luokkien koukkumestarit ovat laittaneet käsityötunneilla tuulemaan. Takana on vain kaksi tapaamiskertaa ja yhteensä neljä oppituntia, mutta siinä ajassa on valmistunut virkattuja silmukoita jo tuhansia ja silmukkametrejä kymmeniä. Aseenaan heillä on ollut joko virkkuukoukku taikka sormi ja tekniikkana joko koukkuvirkkaus tai sormivirkkaus.Kuinka paljon arvioisit tässä ympyrässä olevan virkkausmetrejä? 
Vastaus löytyy tekstin lopusta.

Virkkaamisessakin meillä kaikilla on oma käsialamme. Toisilla se on tiukkaa ja napakkaa, toisilla löysää ja lopuilla jotain siltä väliltä. Niin tai näin, käsiala tasoittuu, sujuvoituu ja nopeutuu vain virkkaamalla. Sekin on tässä ajassa ehditty huomaamaan. Myös langan paksuus vaikuttaa oleellisesti valmiin silmukan kokoon sekä virkkaamisnopeuteen.


"Mutta tää on niin tylsää. Emmä jaksa."

Virkkaaminen vaatii todella pitkäjänteistä luonnetta ja ainakin aluksi tylsyyden sietämistä. Meillä level 1 on sormivirkkaus, level 2 virkkaaminen koukulla ja level 3:lla haastetaan jo itseään ja otetaan haltuun kiinteän silmukan virkkaaminen. Tylsää tai ei, nämä ensimmäisen tunnin kommentit ovat jo unohtuneet ja jokainen oppilas on yllättynyt siitä, kuinka paljon niitä silmukoita onkin jo kertynyt. Virkkaaminen onnistuikin koukuttamaan sen verran, että toisella kerralla kysyttiin jo luokkaan tullessa, että saako heti aloittaa virkkaamisen.Virkkaamisen ohella onnistuu juttelu kaverin kanssa hyvin helposti ja kotona voi vaikka kokeilla TV:n katsomista samaan aikaan. Parhaimmassa tapauksessa virkkaaminen onnistuu rentouttamaan sekä vähentämään kiirettä ja stressiä. Ja samalla siinä sivussa kehittyvät sorminäppäryys sekä silmän ja sormien välinen yhteistyö. 

Ei muuta kuin kaikki kokeilemaan vaan!


 Vastaus: 14,5 m


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti