torstai 25. huhtikuuta 2019

Vitoset rautakauden tunnelmissa Seurasaaressa

Vitosten retki Seurasaareen ja Pukkisaaren rautakautiseen kylään
Lähdimme koululta kohti Seurasaarta iloisin mielin. Bussimatka oli kuuma ja tunkkainen, mutta perille päästyämme ei tunkkaisuudesta ollut tietoakaan. Saarella paistoi aurinko ja osa eläimistä tuli näyttäytymään. 

Päivään kuului seurasaaren rakennuksiin tutustumista ja vierailu Pukkisaaren rautakautisessa kylässä. Seurasaaressa sijaitsee upeita rakennuksia. Esimerkiksi Antti-niminen talonpoikaistila, Iisalmesta tuotu pappila ja Aleksis Kiven vanha mökki. Pelasimme saaressa myös Seppo-peliä ja söimme eväitä.       
     
Kuva: Inkeri Siponkoski 

Pukkisaaren rautakautisessa kylässä tutustuimme sen aikaiseen elämään. Opimme esimerkiksi sen aikaisten talojen rakenteista, rakennustavoista ja eri tarkoituksiin tarkoitetuista rakennuksista. Kuulimme metsästyksestä rautakaudella ja tutustuimme rautakautisiin vaatteisiin. Saimme myös kokeilla ampua jousipyssyllä leikkihirveä ja tehdä kipinöitä tulusraudalla ja piikivellä.Päivä oli oikein mukava ja ehkäpä vierailemme Pukkisaaressa vielä uudelleenkin!

Aada ja Maija 5B


Kuva: Inkeri SiponkoskiKuva: Maija Niemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukuvuosi alkaa torstaina 13.8

Tervetuloa kouluun! Koulut alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan ensi viikon torstaina 13.8.2020 lähiopetuksena kaikille koulumme oppilaille. ...