perjantai 16. elokuuta 2019

Koulu alkoi




Koulun aloittaminen on tärkeä ja jännittävä paikka niin lapselle kuin vanhemmallekin. Vanhemmat saattavat muistella omaa kouluaikaansa ja miettiä kovastikin sitä, miten lapsi viihtyy koulussa? Pärjääkö hän ja oppiiko hän lukemaan ja laskemaan? Miten hän selviytyy koulussa? Vanhempaa voi myös mietityttää, millaisen opettajan juuri hänen lapsensa saa ja pysyykö lapsella sama opettaja esimerkiksi koko alakoulun ajan?

Monet miettivät lisäksi sitä, miten suuret ryhmät koulussa ovat ja miten juuri hänen lapsensa pärjää isossa porukassa? Joitain saattaa askarruttaa sekin, onko kaikilla lapsilla uudet kännykät ja mitä jos jollakin ei olekaan?

Tällaisia kysymyksiä varten Suomen vanhempainliitto on tehnyt Koulu alkaa-esitteen. Vanhempainliitto toivoo, että vanhemmat saisivat esitteestä ajatuksia ja ideoita lapsensa kannustamiseen, jotta hän saisi mahdollisimman hyvän ja turvallisen alun koulutielleen. Linkki oppaaseen on alla.

"Tärkein tapa osallistua lapsen koulunkäyntiin on kysellä lapselta koulupäivästä, rohkaista ja kannustaa lasta sekä tukea lasta läksyjen tekemisessä."

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Koulu alkaa-opas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti