lauantai 14. maaliskuuta 2020


Päivitettyä tietoa koronaviruksesta huoltajille 12.3.2020

Kaupunki seuraa tiiviisti koronavirustilanteen kehittymistä. Sunnuntaina 8.3.2020 kaksi Lauttasaaren ala-asteen luokkaa ja alle kymmenen henkilöstöön kuuluvaa asetettiin kahden viikon kotikaranteeniin. Päätöksen kotikaranteenista ja sen laajuudesta tekee aina terveysviranomaiset. Jos muissa päiväkodeissa, kouluissa tai oppilaitoksissa jouduttaisiin vastaaviin valitettaviin toimenpiteisiin, niin terveysviranomaiset ovat yhteydessä kotikaranteeniin asetettaviin henkilöihin ja me toimialana tiedotamme perheitä Wilman tai sähköpostin kautta.

Kaupunki on linjannut, että Helsingin kaupungin peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten ulkomaille suuntautuvat leirikoulu-, luokkaretki- tai opintomatkat perutaan 31.5.2020 asti. Myöskään ulkomailta tulevia oppilas- ja opiskelijaryhmiä opettajineen ei oteta vastaan tällä ajanjaksolla. Vastaavasti myös Erasmus- ja muut nuorisovaihdot perutaan 31.5.2020 asti. Toivomme, että mahdollisimman paljon leirikouluja ja retkiä voidaan siirtää myöhempään ajankohtaan.

Osa lapsista ja nuorista on perheen omalla päätöksellä päättänyt jäädä pois päiväkodista tai koulun/oppilaitoksen oppitunneilta. Koronaviruksen vuoksi kotikaranteeniin määrätyille huolehdimme opetuksen järjestämisen. Muissa poissaoloissa toimitaan normaalin mallin mukaan eli huoltajalle/oppilaalle lähetetään kotitehtävät Wilman kautta.

Olemme saaneet paljon kysymyksiä, voiko kotikaranteenissa olevan lähipiiri liikkua normaalisti ja käydä esimerkiksi päiväkodissa tai koulussa. Terveysviranomaiset ohjeistavat, että oireettomien ja kotikaranteenissa olevien lasten huoltajat voivat käydä töissä ja sisarukset voivat käydä päiväkodissa, koulussa ja oppilaitoksessa.

Teemme kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla tiivistä yhteistyötä sosiaali- ja terveystoimialan kanssa ja noudatamme terveysviranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Toimialana emme muuta tai muokkaa terveysviranomaisten määräyksiä tai ohjeita. Kaupunki on lähettänyt eri kanavissa tietoa koronaviruksesta. Tämän viestin lopussa on hyviä linkkejä, mistä löytyy aina uusin tieto tilanteesta.


Koronavirukseen sairastuneiden oireita ovat olleet kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Kaupunki on avannut neuvontapuhelimen, joka palvelee numerossa 09 31010024 ja on auki arkisin klo 7-20. Muina aikoina voi olla yhteydessä päivystysapuun p. 116 117 (24 h). Oireilevia henkilöitä kehotetaan ottamaan ensisijaisesti puhelimitse yhteyttä terveysviranomaisiin.

Ohjeistamme huoltajia tilanteesta Wilman kautta. Päiväkodeissa tiedotamme aiheesta ilmoitustauluilla ja tarpeen vaatiessa sähköpostilla sekä reppuviesteinä.

Olemme keskustelleet lasten ja nuorten kanssa ikätasoisesti koronaviruksesta. Jos koette, että lapsenne tarvitsevat enemmän keskusteluapua, toivomme, että olette yhteydessä päiväkodin johtajaan tai koulun/oppilaitoksen rehtoriin ja opettajaan. Ja muistattehan, että flunssassa ei tulla päiväkotiin, kouluun tai oppilaitokseen. Hyvä käsihygienia on ensiarvoisen tärkeää.


Ystävällisin terveisin

Liisa Pohjolainen
Toimialajohtaja
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Lisätietoa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti