torstai 3. helmikuuta 2011

Saksalaisia vieraita

Lauri Aaltonen:
Saksa-projekti oli Käpylän Peruskoulussa toimiva niin sanottu vaihto projekti. Tarkoituksena tosin ei ole vain oppilaiden vaihto, vaan myös projekti työskentely yhdessä. Projektimme on siis tehdä lyhyt elokuva, kuvattaen sekä Suomessa että Saksassa. Saksasta tuli parisenkymmentä oppilasta ja suuntasimme ensimmäisinä päivinä suoraan leirikeskus Meriharjuun. Ensimmäiset päivät sujuivat tutustumisessa, ja muutaman siellä vietetyn päivän jälkeen alkoi lyhyt elokuva syntymään tiuhaa tahtia ammattilaisvarusteilla.
Meriharjussa vietetyt viisi päivää olivat oikein mukavia. Sen jälkeen vieraat suuntasivat suomalaisten isäntien perheisiin. Aika sujui perheissä rattoisasti ja lähes ongelmitta. Yhteisiä hetkiä oli lahes koko ajan, tylsää ei tullut. Uskon, että saksalaiset vieraamme saivat hyvän kuvan Suomesta, vaikka ilmat eivät olleet täydellisiä. Ainakin yritmme parhaamme. Tarkoituksenamme on itse lähteä Saksaan vastavierailulle myöhemmin keväällä. Jatkamme siellä projektia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukuvuosi alkaa torstaina 13.8

Tervetuloa kouluun! Koulut alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan ensi viikon torstaina 13.8.2020 lähiopetuksena kaikille koulumme oppilaille. ...