sunnuntai 9. syyskuuta 2012

DESIGN ELÄÄ! Käpylän peruskoulussa


Oppilaiden töitä esillä Sanomatalon näyttelyssä 4. – 14. syyskuuta

Mediatorilla on esillä helsinkiläisten peruskoululaisten taito- ja taideaineiden tunneilla tuottamia projekteja ja taideteoksia. Koulullamme on Sanomatalolla iso osasto, johon töitä on tuotettu mm. kuvataidetunnilla sekä tata-kurssilla.Näyttely rakennettiin maanantaina 3.9 lähes täysin opettajavoimin. Rakentaminen jatkui aamuvarhaisesta iltamyöhään. Jo ennen varsinaisia tiistain avajaisia, näyttely herätti ohikulkevien mielenkiinnon. Erityisen huomion sai Christian Stillin (9D) suuri ja katseet vangitseva teos. Eräs herra oli valmis ostamaan sen, kunhan näyttely olisi ohitse.

Käpylän osastolla esillä olevasta treffi-pysäkistä ovat näyttelyvieraat etsineet ja löytäneet tuttuja. Valinnaisen kuvataiteen tunneilla maalatut jakkarat ovat herättäneet aitoa ihastusta ja niitä on kuvattu ahkerasti. Kaikki näyttelyyn osallistuneet lapset ja nuoret tulevat saamaan osallistumisestaan opetusviraston WDC-kunniakirjan.

Sanomatalon Mediatori on paikka, johon myös suuret turistiryhmät löytävät tiensä, ei siis ole kummallista, jos jossain vaiheessa kuva omasta työstä löytyy japanilaisen nuorukaisen facebook-sivulta.

Alla Anna-Mari Raunion ottamaa ja facebookissa kavereilleen levittämää kuvamateriaalin näyttelystä.

Peruskoulujen Design elää -viikot 4.-14. syyskuuta on suunniteltu osaksi Helsinki World Design Capital 2012 – ja Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina – juhlavuoden ohjelmaa. Näyttely Sanomatalossa on avoinna arkisin kello 7-22 ja viikonloppuisin kello 9-22. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti