maanantai 8. lokakuuta 2012

Retkeilykerhon juhlaretki Haukkalammelle 5.-7.10.2012

Retkeilykerhomme teki ensimmäisen retkensä v. 1999 Kirsi Arinon ja Jukka Talvitien johdolla. Nyt retkeiltiin 50. kerran ja ilmassa oli luonnollisesti juhlan tunnelmaa. Patikointi ja telttojen pystyttäminen tapahtui sateen ja tuulen piiskatessa. Sitten lämmintä päälle, murua rinnan alle ja nuotion ääreen - "siitä se sitten lähti".

Varmasti meistä kaikista tuntuu joskus siltä, että teemme töitä työläästi puskien ja silti tulokset -enemmän tai vähemmän hyvät - ovat jotenkin ilottomia. Sitten on sellaisia hommia, joissa painavat tavarat, märkä ja huono sää, alkeelliset olot, lika ja epätietoisuus, mutta koko ajan tuntee tekevänsä juuri sitä mitä pitääkin. Niinpä me retkeläiset näimme nytkin useiden opetussuunnitelmaan sisältyvien tavoitteiden toteutumista: palamisen kemian syvällistä pohtimista, haavan hoitoa ja muuta pikkuensiapua, nenän ja nielun anatomian tutkimista, hauen anatomiaa, ruuanlaittotaitoja, luontosuhteen kehittymistä, yhteisöllisyyden harjoittamista käytännössä, kasvilajintuntemusta, sienien tunnistusta ja valmistamista ruuaksi, omatoimisuuden edistymistä, ryhmätyötaitojen harjoittelua, suunnistamista, mittakaavalaskuja, ongelmanratkaisutaitojen harjoittamista, yhteistyötä alueen järjestöjen kanssa; siis retkeily-yhteistyötä Käpylän Kuksat- lippukunnan kanssa.
Lauantaina ohjelmassamme oli "suuri aarteen etsintä". Se tarkoitti suunnistusta ryhmissä upeassa syyssäässä. Auringonlaskun aikaan entinen oppilaamme Joel järjesti meille opettajille erittäin juhlavan ja unohtumattoman neljän ruokalajin illallisen samalla, kun muut pastoivat lettuja viereisellä nuotiolla. Viikonlopun aikana meitä retkeläisiä kävi tervehtimässä melkein kolmekymmentä entistä oppilasta, huoltajaa ja muita kumppaneitamme vuosien varrelta. Tarinoita kuunnellessa ja kokemuksen karttuessa tuntuu siltä, että viisasten kivi löytyy metsästä. Kiitos kaikille ja tervetuloa taas retkillemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti