perjantai 2. marraskuuta 2012

Mobiilisti maailmaan

Meidän koulussa on lainassa kolme repullista iPadeja ja tarvikkeita. Meidän luokkaan tuli ensin neljäsluokkalaisia pitämään oppitunnin niiden käytöstä. Luimme erilaisia QR-koodeja ja teimme tehtäviä. Siitä seuraavana keskiviikkona saimme iPadit, joden karttaan oli merkitty 10 rastia. Lähdeimme seuraamaan sinistä gps-pistettä ja etsimme rastit. Joka rastilla oli tehtävä, jonka sai selville kuvaamalla QR-koodin padillä.


Yksi tehtävistä oli tehdä käpylehmä ja ottaa siitä kuva iPadillä. Sitten meillä oli myös nettitehtäviä, kirjoittamistehtäviä ja näyttelemistehtäviä. Tehtiin esimerkiksi luonnonkiertokulkunäytelmä. 

Oikeastaan iPad suunnistus oli paljon helpompaa kuin oikea. Oikea suunnistaminen on hyödyllisempää, jos tulee vaikka sähköhäiriö. Silti se on tosi hyvä, että näitä iPadejä kokeillaan, mutta ei niitä kannattaisi ostaa kaikille kun ei ole rahaa edes kunnon koulukirjoihin. Mutta testi oli tosi kiva ja radan suunnisti tosi moni luokka.

Kumpulan metsästä löytyi myös rasia. Rasian sisällä oli vihreä kivi ja viesti. Niin kauan kuin pidät tätä kiveä kädessäsi, se tuottaa hyvää onnea. Emme usko että se oli open laittama. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti